Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • В Мукачівському районному центрі зайнятості борються за гендерну рівність

В Мукачівському районному центрі зайнятості борються за гендерну рівність

В Мукачівському районному центрі зайнятості борються за гендерну рівність
Одним з найважливіших рішень у житті сучасної жінки – є вибір місця роботи. На сьогодні зусилля держави спрямовані на поліпшення становища жінок на ринку праці та їхній соціальний...

Одним з найважливіших рішень у житті сучасної жінки – є вибір місця роботи.

ВІДЕО ДНЯ

На сьогодні зусилля держави спрямовані на поліпшення становища жінок на ринку праці та їхній соціальний захист.

Державна служба зайятості є надійним помічником для жінок, які бажають бути успішними, знайти роботу відповідно до професійних інтересів та уподобань.

Реклама

Жінкам, які звернулися до Мукачівського районого центру зайнятості, надаються профінформаційні та профконсультаційні послуги щодо вибору професії з врахуванням потреб регіонального ринку праці, вони залучаються до участі у семінарах, що проводяться спеціалістами служби зайнятості.

Під час проведення семінарів «Жінка і праця» та «семінарів з гендерних питань», увага приділяється формуванню у жінок впевненості у собі, своїх силах, розвитку вмінь до самостійного пошуку роботи, опануванні технології само-презентацій, таких як співбесіда з роботодавцем, техніка телефонних дзвінків, написання резюме тощо. Така робота приносить позитивні результати: до безробітних жінок повертається впевненість, особливо, коли вони тривалий час шукають роботу.

Реклама

На тематичних семінарах жінки діляться досвідом у пошуку роботи з використання Путівника пошуку роботи, який надає служба зайнятості . Отримують інформацію про позитивні приклади щодо працевлаштування жінок та ознайомлюються з інформаційними матеріалами з гендерних питань.

З кожним роком все більший відсоток жінок прагне побудувати кар’єру і піднятися вгору по кар’єрних сходинках. Сьогодні, мабуть нікого не здивує той факт, що справжня сучасна дівчина, що тільки вчора закінчила ВУЗ, вже рік або два працює за фахом і стрімко просувається вгору по кар’єрних сходинках.

Мукачівський районний центр зайнятості за допомогою кваліфікованих спеціалістів, проводить певну інформаційно-роз’яснювальну роботу із безробітними жінками з орієнтації на самозайнятість.

Реклама

Підготовка безробітної до самостійної зайнятості вимагає проведення цілої низки заходів, а саме - інформаційних, орієнтаційних та профконсультаційних семінарів і тренінгів, є інформаційний куточок «Майбутньому підприємцю», де можна ознайомитись з нормативно-правовою базою та методичною літературою з підприємництва.

Гендерні заходи, які проводяться службою зайнятості допомагають формувати у безробітних жінок адекватну самооцінку, впевненість у власних силах, мотивують до організації приватного підприємництва. До участі у таких заходах запрошуються успішні приватні підприємці та керівники Мукачівського району, жінки навчаються організації бізнесу на прикладі реальних підприємців.

Безробітним жінкам, які виявили бажання займатись підприємницькою діяльністю спеціалістом з профконсультації надаються індивідуальні консультації з метою виявлення здібностей до заняття підприємницькою діяльністю, проводяться профдіагностичні обстеження (тестування) з використанням АРМ «Профконсультант», визначаються необхідні ділові здібності.

Професійна діяльність - одна зі сфер самореалізації особистості, саме за направлення служби зайнятості безробітна жінка має можливість підвищити кваліфікацію та пройти професійне навчання. У професійній діяльності жінка має можливість розкрити і проявити свої здібності, особистісні та професійні якості, домогтися визнання своєї неповторності, значимості для інших людей і для суспільства вцілому.

З метою тимчасового працевлаштування та одержання матеріальної підтримки для незайнятих та безробітних громадян службою зайнятості разом із місцевими органами влади організовуються громадські роботи.

Протягом І півріччя 2012 р. в Мукачівському районному центрі зайнятості проведено 12 заходів (тематичних семінарів «Жінка і праця» та «семінарів з гендерних питань»), в яких взяли участь 144 безробітних жінок. Такі заходи приносять позитивний результат: жінки спілкуються, будують плани щодо професійного майбутнього, розповідають історії жіночої долі, обговорюють прогресивні вчинки в трудовій діяльності.

Гендерна рівність є однією з ознак правової держави. Мукачівський районний центр зайнятості продовжує впроваджувати в роботі інноваційні методи з клієнтами служби зайнятості, проводить тренінги, спрямовані на формування відповідного світогляду, позбавленого гендерних стереотипів.

Реклама

Закарпатський регіональний центр зайнятості

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно