Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

У Мукачівському районі вже висадили понад 6 тисяч дерев

У Мукачівському районі вже висадили понад 6 тисяч дерев

28 березня на території Мукачівського держлісгоспу, Мукачівського лісництва було закладено новий дубовий ліс. Акція «Майбутнє лісу у твоїх руках» набула масштабності на Закарпатті й здобула немало прихильників-природолюбів, які щороку долучаються до посадки закарпатських лісів.

ВІДЕО ДНЯ

Цього весняного дня до акції долучилися також представники деревообробного господарства – фірми «ЛЕТА» та школярі Жнятинської ЗОШ І-ІІ ст.

Метою проведення Акції є не лише посадка лісокультур, а й обмін інформацією між її учасниками. Не лише фізично попрацювати, а й корисного почерпнути для себе – покликано Акцією. Зокрема, чимало дізнатися про особливості посадки різних лісових культур, навчитися правильно садити дерева, вірно вибирати ту чи іншу породу дерев для своїх потреб та побачити майстер-клас із посадки дерев від досвідчених лісівників, почути чимало корисних порад із правильного вибору тієї чи іншої культури для посадки на своїй присадибній ділянці виходячи зі складу ґрунту – все це з користю для себе і для навколишнього середовища.

Реклама
Читайте також:
Як закарпатські лісівники туризм розвивають: очільник галузі розповів ідеї

Як розповів лісничий Мукачівського лісництва Олександр Зварич, ділянка, на якій здійснювалася посадка від зрубу 2019 року і одразу ж навесні лісівниками було прийняте рішення її заліснити.

Реклама

На площі 0.1 гектара лісівники створили нові лісові культури комбінованим способом – посів жолудя, посадка саджанців ясені звичайного, дуба австрійського та дуба македонського й горіха чорного для покращення породного складу.

Головний лісничий Мукачівського держлісгоспу Василь Русин: «Мукачівське лісове господарство до весняної посадки готове. Цього року в рамках акції «Майбутнє лісу у твоїх руках» плануємо заліснити 88,5 гектара лісокультурної площі. Для цього у нас є достатня кількість посадкового матеріалу, адже минулої осені лісівники зібрали рясний врожай – 4500 жолудів дуба звичайного та дуба скельного. Інший посадковий матеріал із наших лісових розсадників».

Раніше повідомлялось, що лісівники Закарпаття розпочинають рейди із вилучення первоцвітів.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно