Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

У Мукачеві процвітає сектантство?

У Мукачеві процвітає сектантство?
З неофіційних джерел стало відомо, що днями очікується приїзд до Закарпаття, зокрема, в Мукачево, архієпископа Православної Церкви Божої Матері Державної, Іоанна (Береславського). У програмі...

З неофіційних джерел стало відомо, що днями очікується приїзд до Закарпаття, зокрема, в Мукачево, архієпископа Православної Церкви Божої Матері Державної, Іоанна (Береславського). У програмі передбачається зустріч з одновірцями нашого регіону, проведення масових богослужінь, тренінгів, конференцій.

ВІДЕО ДНЯ

Редакція одного із закарпатських інтернет-ресурсів поцікавилася, що це за церква, і от декілька цікавих фактів про неї з інтернету:

– Назва “Православна церква Божої Матері “Державна” випливає із кінцевої мети релігійного об’єднання, якою є проголошення “Російської федеративної теократичної держави”.

Реклама

– Російський дослідник Д. Таєвський вважає, що Богородична церква виникає як сектантський рух всередині геннадіївської секачовської (за іменем єпископа Геннадія Секачова) гілки істинно православної церкви.

– За наявність теократичних і авторитарних рис Міністерством юстиції Російської Федерації у 1996 р. Богородична церква була класифікована як деструктивна релігійна тоталітарна секта.

Реклама

– Для членів цієї організації найстрашніша лайка – «мати». Гірше тільки – «мама». За повідомленнями колишніх сектантів, один з обрядів посвяти в богородичники – ляпас рідній матері та клятва: «Я відрікаюся від тебе, відьма, я відрікаюся від тебе, сатаниця!»;

– Віряни Богородичної церкви вшановують пам’ять останнього російського імператора Миколи II і нещодавно навіть канонізували як свого богородичного святого Григорія Распутіна.

Знайшли ми в Інтернеті і адресу представництва Церкви Божої Матері у Мукачеві – по вулиці Артема, 11. Наш фотокор зробив кілька світлин цього храму. Сусіди, побачивши фотографа, кажуть: «Чудні вони якісь. Ми взагалі не спілкуємося. Інколи виносять картини, напевне, на продаж».

Реклама
У Мукачеві процвітає сектантство? – 01
У Мукачеві процвітає сектантство? – 02
Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно