Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Закарпатці дедалі частіше знаходять на городах вибухонебезпечні предмети

Закарпатці дедалі частіше знаходять на городах вибухонебезпечні предмети

Закарпатці дедалі частіше знаходять на городах вибухонебезпечні предмети
ВІДЕО ДНЯ

10 квітня майже одночасно до Служби порятунку надійшло два повідомлення про виявлення у різних куточках краю підозрілих металевих предметів. Перший телефонний дзвінок надійшов о 12:05. Під час проведення сільськогосподарських робіт, мешканець села Невицьке Ужгородського району виявив металевий предмет зовні схожий на гранату. Після прибуття піротехніків Аварійно-рятувального загону спеціального призначення, здогадки селянина підтвердились – знахідку ідентифікували як гранату  РГ-42.

Наступне повідомлення про небезпечний предмет надійшло о 12:45 від мешканців села Барбово Мукачівського району. Ситуація була аналогічною: під час проведення земляних робіт у полі селяни натрапили на металеву небезпеку. Піротехніки ідентифікували її як артилерійський снаряд калібром 152 мм часів Другої світової війни.

Реклама

Через деякий час, а саме о 16:20, до рятувальників знову зателефонували краяни та повідомили, що під час випасання худоби між Хустом та селом Бороняво вони виявили предмет схожий на вибухонебезпечний. Як зазначили в У ДСНС України в Закарпатській області, піротехніки Закарпаття ідентифікували його як ручну гранату часів минулих війн.

Читайте також:
Мукачівцю під машину кинули вибуховий пакет?
Реклама

Не до відпочинку було саперам і далі, адже група піротехнічних робіт поїхали на проведення планових робіт із розмінування місцевості вздовж річки Тиса, що в місті Чоп. Тут виявили та знищили два артилерійські снаряди калібрами 100 мм та 152 мм часів Другої світової війни.

І останнє повідомлення надійшло вже ввечері о 21:00. Йшлося про те що під час чистки каналу спецтехнікою на вулиці Канальній, що в Ужгороді, водій транспортного засобу викопав, як пізніше виявилось, дві мінометні міни калібром 82 мм часів минулих війн. Ці боєприпаси знищили у спеціально відведеному для цього місці.

Нагадаємо, 31 березня в Ужгороді евакуювали людей із вокзалу через знайдені тут предмети, схожі на бойові гранати.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно