Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

При в’їзді в село Невицьке розквітли тисячі тюльпанів

При в’їзді в село Невицьке розквітли тисячі тюльпанів
ВІДЕО ДНЯ

15 квітня при в’їзді в село Невицьке, що на Ужгородщині, біля знаку "Люблю Nevicke", відбулося урочисте відкриття об’єкту благоустрою "Клумба тюльпанів" у рамках всеукраїнського конкурсу "Неймовірні села України-2018".

Участь у заході взяли представники обласної та районної влади, лісництва, громади села. Серед гостей – радник з питань сільського господарства Посольства Королівства Нідерландів в Україні Каролін Спаанс та Почесний консул Королівства Нідерландів у Львові Андрій Гринчук.

Реклама

Відкриваючи захід, Невицький сільський голова Михайло Лаба подякував всім, хто долучився до облаштування цього унікального об’єкту, зокрема партнерам з Королівства Нідерландів, і наголосив, що на самоврядній території реалізується 5 успішних проектів. Та милує око саме цей проект, який вдалося вибороти в рамках Всеукраїнського конкурсу "Неймовірні села України", де у подарунок від Посольства Королівства Нідерландів Невицьке ‒ як одне з 10-ти сіл-фіналістів отримало клумбу з тюльпанів.

Осінню минулого року висадили 10 тисяч цибулин, а декоратор Ростислав Переверзєв зініціював облаштування квіткового об’єкту. Каролін Спаанс відзначила, що Невицьке вражає не тільки красою, а й командним запалом громади. Тож вона впевнена, що ці квіти стануть символом процвітання села та його співпраці з Королівством.

Реклама
Читайте також:
В Ужгороді розцвітають тюльпани

Заступник голови облради Петро Грицик у своїй промові підкреслив, що Невицьке – село особливе, його громада завжди відрізнялася від інших громад Ужгородщини ініціативністю та творчим підходом до питання розбудови села – своєї малої батьківщини. Завдяки чому Невицьке успішно перетворюється у привабливий туристичний населений пункт.

Він також відмітив діловитість та уболівання сільського голови за стан справ у селі. Побажав йому натхнення і далі так тримати, а громаді – зробити все для того, аби ці клумби цвіли до пізньої осені. І як у воду дивився. Спеціаліст сільради Любов Угрин разом із іншими із власних насінневих запасів уже засіяли клумби майорами, чорнобривцями, георгінами. Тож цвісти клумбам ще довго.

Реклама

У перспективі ‒ облаштування в’їзної арки, де будуть викарбувані герби трьох районів ‒ Перечинського, Великоберезнянського та Ужгородського, велосипедної стоянки тощо.

Нагадаємо, за три роки у Мукачеві висадили майже 2,5 тисячі сакур.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно