Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Вручено обласні премії у галузі літератури і мистецтва за 2018 рік

Вручено обласні премії у галузі літератури і мистецтва за 2018 рік

Вручено обласні премії у галузі літератури і мистецтва за 2018 рік

Сьогодні, 16 квітня в атріумі облдержадміністрації відбулося урочисте вручення обласних премій у галузі літератури і мистецтва за 2018 рік.

ВІДЕО ДНЯ

Серед присутніх – в.п. голови облради Йосип Борто, голова облдержадміністрації Геннадій Москаль та його заступник Ярослав Галас, лауреати та запрошені, – інформує прес-служба облради.

Ансамбль скрипалів Ужгородського музичного коледжу ім.Д.Задора виконанням музики Анатолія Затіна «Присвята» додав святкового настрою.

Реклама

Відтак із короткою вітальною промовою до учасників святкового дійства звернувся Геннадій Москаль, подякував переможцям за плідну працю на мистецькій ниві, побажав, щоб нинішні нагороди покликали інші, вищі задля розбудови сильної, процвітаючої України.

Родзинкою свята стало те, що сьогодні було вручено обласні премії за 2018 рік не тільки у галузі літератури, музичного та виконавського, образотворчого, декоративно-прикладного та театрального мистецтва, але й вперше – у галузі хореографічного мистецтва – імені Клари Балог.

Реклама
Читайте також:
Сьогодні завершується театральний фестиваль "Імпреза над Латорицею"

Церемонію вручення 24 дипломів лауреатів провели Йосип Борто та Геннадій Москаль.

Нагороджені виголошували промови, а це ‒ Галина Малик – переможець у жанрі „Художній переклад”, Сергій Федака - у жанрі „Проза” , Михайло Приймич - у номінації «Мистецтвознавча праця», акцентували увагу на важливості в духовному житті народу літератури, культури і мистецтва за нинішніх непростих реалій і зазначали, що плоди праці творчих людей належать всьому людству.

Реклама

Оскільки в атріумі діє персональна виставка члена Національної Спілки художників України, мистецтвознавця Вікторії Приходько-Манайло, то їй було вручено Почесну грамоту ОДА та квіти.

На завершення лунало мистецьке вітання від студентки Ужгородського музичного коледжу ім.Д. Задора Анастасії Саваріної та Заслуженого артиста України Ференца Томича.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно