Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Де живе Петро Порошенко: оприлюднено фото

Де живе Петро Порошенко: оприлюднено фото

21 квітня в Україні відбудеться другий тур президентських виборів. У ньому зустрінуться чинний президент України Петро Порошенко та шоумен Володимир Зеленський, за якого у першому турі проголосувала майже третина українців. У цьому матеріалі дізнаєтесь, якою елітною нерухомістю володіє чинний Президент України Петро Порошенко і чому його маєток називають Білим домом.

ВІДЕО ДНЯ

Політична кар’єра Порошенка бере свій початок ще з 1990-х років, коли чинний гарант став членом партії СДПУ(о), яку очолив Віктор Медведчук. На початку 2000 Петро Олексійович створив власну фракцію "Солідарність", а згодом і партію з такою ж назвою. До слова, згодом вона увійшла у виборчий блок Віктора Ющенка "Наша Україна", а сам Порошенко став керівником виборчого штабу.

Після того його політична кар’єра стрімко пішла вгору. Вже з 2005 року його призначили на посаду секретаря РНБО, пізніше Порошенко був головою Ради НБУ, а також обіймав посади міністра закордонних справ (з 2009 до 2010 року) та міністра економічного розвитку і торгівлі України (2012 рік). 

Реклама
Читайте також:
Із Порошенком на Закарпатті стався неприємний інцидент

Після Революції Гідності та втечі Віктора Януковича в Росію, в Україні оголосили позачергові президентські вибори у травні 2014, на яких Порошенко переміг у першому турі, набравши більше половини голосів виборців.

Реклама

Що відомо про нерухомість Петра Порошенка

Згідно з електронною декларацією чинного президента за 2017 рік, він має у своїй власності три квартири та один будинок загальною площею 1331,70 метрів квадратних. Розкішний будинок розташований у Київській області, у селі Козин. Крім того, Порошенко має 6 земельних ділянок.

Будинок Петра Олексійовича часто люблять порівнювати з офіційною резиденцією президента США – Білим домом. Це і не дивно, адже вони й справді дуже схожі. От тільки відомий будинок у Вашингтоні має площу 5100 метрів квадратних, що майже у рази більше, ніж маєток Порошенка. 

Де живе Петро Порошенко: оприлюднено фото – 01
Реклама

Поруч із величезним двоповерховим маєтком розташований ще один будинок, але менший. Крім того, на території садиби є котедж для гостей, баня, а також дві альтанки поруч з водою. Крім того, на території є маленька православна церква.

Де живе Петро Порошенко: оприлюднено фото – 02

Журналісти програми "Схеми" оприлюднили інформацію, що чинний гарант орендував ділянку над річкою площею 0,75 гектара на 50 років. Він огородив її спільним парканом зі своїм маєтком, відтак мешканці Козина не мають вільного доступу до річки з ділянки.

Де живе Петро Порошенко: оприлюднено фото – 03

 

Петро Олексійович також є власником трьох квартир у Києві, площею 134,06 квадратних метрів, а також 82,15 та 68,20 квадратних метрів.

Нагадаємо, відомо, де живе й другий кандидат – Володимир Зеленський. Опубліковано фото будинку.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно