Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Закарпатські греко-католики хочуть бачити парк на місці кафедри ядерної фізики

Закарпатські греко-католики хочуть бачити парк на місці кафедри ядерної фізики

Закарпатські греко-католики хочуть бачити парк на місці кафедри ядерної фізики

Ще з дев’яностих років греко-католицька церква бореться за свої права. Відстоюють приміщення, які відібрала радянська влада. В 19991 році відстояли кафедральний собор в Ужгороді. Віддали церкві і єпископську резиденцію.

ВІДЕО ДНЯ

Єпископ Мукачівської греко-католицької єпархії Мілан Шашік розповідає: на роки затягнувся процес вивезення бібліотеки. Нині приміщення вже у власності церкви, однак довелось подолати неабиякі труднощі. Нардепи Валерій Лунченко, Роберт Горват та Василь Петьовка допомогли церкві регулювати процес. Продовжують відстоювати права церкви і сьогодні.

В одній із будівель на території собору нині кафедра ядерної фізики. А от прихожани та духовники собору мріють бачити тут парк Андрея Бачинського. Днями з візитом прибув сюди заступник міністра освіти Роман Греба. Каже, наразі обговорюють всі можливі варіанти, аби зберегти інтереси і науки, і громади та церкви.

Реклама
Читайте також:
На Виноградівщині 70 парафіян створили парафію Православної Церкви України

Аби перенести кафедру, спочатку мають виготовити проектну документацію, оцінити фінансову частину, а згодом шукати кошти. Переконує, до кінця року проект може бути готовим. В міністерстві вже сторена відповідна комісія, тож варто сподіватися, що в ближчому часі давня мрія прихожан про парк ім. Бачинського втілиться в життя.

Реклама

Нагадаємо, до уряду зверталися народні депутати від Закарпаття Роберт Горват, Василь Петьовка та Валерій Лунченко, аби врегулювати ситуацію з перенесенням кафедри ядерної фізики з території єпископської резиденції. Більше – у сюжеті "М-студіо".

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно