Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Стало відомо, скільки заробляють представники робітничих професій у Німеччині протягом року

Стало відомо, скільки заробляють представники робітничих професій у Німеччині протягом року

Стало відомо, скільки заробляють представники робітничих професій у Німеччині протягом року

А ось скільки заробляють фахівець з електроніки, будівельник, машиніст? Відповіді на ці питання можна знайти в актуальному аналізі онлайн-порталу StepStone, який щорічно проводить великомасштабне дослідження ринку праці і становить доповідь про зарплати.

ВІДЕО ДНЯ
Читайте також:
Світовий банк порахував, скільки грошей заробітчани перерахували в Україну за минулий рік

Скільки заробляє садівник в Німеччині

Реклама

Так ось в 2019 році середня зарплата фахівців технічних і робітничих професій в Німеччині становить 43 тисячі євро. Але сприятлива кон’юнктура позначається далеко не на всіх, підкреслюють експерти. У найвигіднішій фінансовій ситуації перебувають фахівці середньої ланки - вони отримують в середньому 58 тисяч євро на рік до сплати податків. Це результат праці, який вони інвестували в свій профнавчання, а також нагорода за те, що вони взяли на себе підвищену відповідальність - у такого робітника в підпорядкуванні знаходяться інші фахівці. У німецькій системі освіти ця кваліфікація називається Meister або Techniker.

Читайте також:
Одна з країн ЄС стурбована можливим відтоком заробітчан до Німеччини
Реклама

З усіх робочих найвища зарплата у електротехніка. За запитом DW StepStone надав список найбільш високооплачуваних робочих професій. Серед них, крім електротехніка, - слюсар-мехатронік, фахівець з електроніки, токар, механік-інструментальник, технолог-монтажник, машиніст, слюсар-механік, муляр.

Машиніст в Німеччині в середньому отримує 43600 євро. А ось до робітників із низьким рівнем зарплат можна віднести садівника: фахівець з догляду за садом та іншими озелененими об’єктами отримує трохи більше 32 тисяч євро. 

Читайте також:
Поліція перевірятиме регіони, в яких багато заробітчан: Чехія, Словаччина та Польща заявили про рейди
Реклама

Що впливає на розмір зарплати

У своєму дослідженні StepStone проаналізував зарплати близько 85 тисяч фахівців з професійним і вищою освітою. Незалежно від галузі, на величину зарплати завжди впливає розмір компанії. У той час як концерни платять робітникам в середньому 51100 євро, фірми з чисельністю співробітників до 500 людей, які бажають запропонувати зарплату на 20 відсотків менше. Другий фактор - географія. У Баден-Вюртемберзі та Гессені зарплати фахівців з профосвіти перевищують 46 тисяч євро на рік. Зовсім інша справа на сході країни: у землі Саксонія-Ангальт середня зарплата робітників ледь перевищує 31 тисяч євро. Ще більш помітна різниця по містах: якщо в Бремені такий фахівець в середньому отримує близько 54500 євро, то в Лейпцигу - всього 32600 євро.

Стало відомо, скільки заробляють представники робітничих професій у Німеччині протягом року – 01
Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно