Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Чи вийдуть націоналісти патрулювати Мукачево

Чи вийдуть націоналісти патрулювати Мукачево

Українська праворадикальна громадська організація С14 створює власний штаб в Мукачеві для захисту державного суверенітету та запобігання сепаратистським проявам. Про це йдеться у прес-релізі, який підготували для ЗМІ та оприлюднили у Телеграм-каналі організації. Зазначимо, що канал налічує понад три тисячі підписників.

ВІДЕО ДНЯ
Чи вийдуть націоналісти патрулювати Мукачево – 01

Головні побоювання у патріотів викликають русинські діячі, які хочуть використати відставку Геннадія Москаля та зібрати декілька мітингів з вимогою надати автономію Закарпаттю.

Реклама

"І з цими побоюваннями можна погодитися, бо русини насправді помітно активізувалися в останні місяці, – заявляє С14. – Наприклад, міжнародний центр "Матиця русинів" розташований в Росії, вже заявляв про невизнання результатів президентських виборів в Україні, звертався до міжнародних структур зі скаргою про незаконність внесення в список виборців кількох тисяч русинів і те, що деякі русинські активісти в самому Ужгороді активно лобіюють перейменування Закарпатської області у "Підкарпатську Русь".

Читайте також:
Павло Клімкін про провокації на Закарпатті: "Всюди стирчать російські вуха"
Реклама

Як зазначили в праворадикальній громадській організації, наявність десятка русинських організацій, які мріють про автономію та користуються підтримкою з Європи та Росії – серйозна причина для занепокоєння. "Патрулювання вулиць та площ у Мукачеві, блокування заходів русинів –це досить непогана профілактика сепаратизму у порівнянні з паперовою боротьбою з тероризмом місцевих аморфних СБУшників. Так що ініціативу активістів С14 треба всіляко підтримувати та використовувати їхній досвід в інших регіонах. Поки влада оговтується після виборів, країна як ніколи має потребу в захисті з боку патріотів", – підсумували учасники С14.

Щоб з’ясувати всі обставини резонансної новини інтернет-видання "PMG.ua" звернулося до координатора української праворадикальної організації С14 Сергія Мазура. Поширення подібних заяв від імені організації він вважає провокацією. При цьому активіст зазначає, що в організації здогадуються хто міг здійснити такий інформаційний вкид.

"У нас немає жодних осередків на Закарпатті тому про які патрулювання може йтися?",– резюмував Сергій Мазур. Варто відзначити, що лідер С14 Євген Карась також відхрестився від заяви, назвавши її дезінформацією. Відповідний допис активіст зробив на своїй сторінці в мережі Фейсбук.

Реклама
Чи вийдуть націоналісти патрулювати Мукачево – 02
Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно