Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Президент США хоче скасувати лотерею "зелених карт"

Президент США хоче скасувати лотерею "зелених карт"

Президент США Дональд Трамп у четвер представив нові імміграційні ініціативи.

ВІДЕО ДНЯ

Автори плану пропонують змінити правила видачі «зелених карт» на користь освічених і висококваліфікованих фахівців та відійти від їх переважної видачі родичам іммігрантів, які отримали американське громадянство.

Читайте також:
Закарпатець поїхав у США працювати будівельником, а став програмістом у компанії "Apple"
Реклама

Крім того, Трамп воліє скасувати лотерею диверсифікаційних віз (яку називають у народі лотереєю «зелених карт»).

«Випадковий вибір суперечить американським цінностям і блокує багатьох кваліфікованих потенційних іммігрантів з усього світу, які можуть багато чого привнести», – пояснив Трамп.

Реклама

Представники адміністрації повідомили, що план Трампа передбачає запровадження імміграційної системи балів. Такі вже існують у Канаді, Японії, Австралії та Новій Зеландії. Кількість «зелених карт», що видаються владою США новим іммігрантам, не зміниться, однак при цьому будуть значно збільшені квоти для професіоналів високої кваліфікації, студентів з видатними досягненнями і для осіб з вищою освітою. До уваги також будуть прийматися вік претендентів, знання англійської мови і наявність у них пропозицій роботи у США.

Читайте також:
США розкрили схему шахрайства з продажем угорських паспортів: Угорщину можуть виключити з програми безвізу

Як пише Reuters, сьогодні тільки 12% всіх американських «зелених карт» видаються з урахуванням професійної кваліфікації та освіти тих, хто їх отримує. Для порівняння, влада Канади керується цим принципом при видачі 63% дозволів на постійне проживання. В Австралії цей показник ще вищий – 68%. Про це журналістам розповіли представники Білого дому.

Реклама

«Не думаю, що всі країни ставляться до нас найкращим чином! –заявив Трамп. – Для того, щоб переконатися, що ми постійно проводимо оновлення, які нам потрібні, наша пропозиція – створити постійний і самодостатній трастовий фонд безпеки. Він буде фінансуватися коштом внесків та доходів, безпосередньо отриманих при перетині кордону. Важливо відзначити, що ми вже будуємо стіну, і до кінця наступного року ми повинні побудувати близько 400 миль».

Для того, щоб пропозиції Трампа запроваджувались у життя, їх має схвалити Конгрес. За словами представників Білого дому, план Трампа зможе об’єднати Республіканську партію перед виборами.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно