Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Перші вітаміни у Мукачеві: ціни на овочі щоденно знижуються

Перші вітаміни у Мукачеві: ціни на овочі щоденно знижуються

З першими теплими променями сонця на Закарпатті почали з’являтися й перші вітаміни у вигляді ранніх овочів та фруктів. Молода картопля, огірки, цибуля вже стали звичними в раціоні жителів краю.

ВІДЕО ДНЯ

Більше місяця можуть смакувати закарпатці й домашню полуницю й навіть соковиту черешню. Однак попри такий асортимент доступних вітамінів є й те, що зупиняє краян в купівлі.

Читайте також:
На Мукачівщині дозріли ранні черешні
Реклама

Цьогоріч овочі і фрукти нового врожаю з’явилися досить пізно. Молоду капусту, картоплю почали продавали тільки у кінці квітня, тоді ж доспіла і перша полуниця. Мукачівці, які сьогодні завітали на ринок за черговою порцією вітамінів, кажуть, нітратів не бояться, адже перед спочиванням ретельно вимивають продукт, а от ціни досить кусючі.

Пан Олександр каже, через недостатню кількість споживання вітамінів взимку, з першими променями сонця його організм просто вимагав чогось свіжого. І хоч за смаковими якостями парникові овочі та фрукти не зрівняються з вирощеними на городі, все ж основу функцію – додати весняного настрою – виконують.

Реклама

Пані Оксана, яка власне й допомагає краянам збагачуватися вітамінами каже, нітратів боятися не варто, все що пропонує покупцям вирощене вдома. А щодо цін, то тенденція також втішна, щодня вони тільки знижуються.

Варто пам’ятати, попри вітаміни, які ми отримуємо з ранніх овочів та фруктів, не слід забувати й про нітрати, які часто застосовують для прискорення зростання й дозріванняцих продуктів. Лікарі радять перед вживанням ретельно мити або навіть вимочувати фрукти й овочі, тоді вміст нітратів зменшується на 20-30%.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно