Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

"Євроблях" стало менше, а ДТП – більше

"Євроблях" стало менше, а ДТП – більше

Поліцейські оприлюднили чергову статистичну підбірку щодо ДТП та їхніх наслідків в Україні, і, на жаль, інформація невтішна – всі ключові параметри погіршились. І це при тому, що протягом поточного року щоденно зменшувалась кількість «євроблях», оскільки тривав (і ще триває) період їхньої «легалізації», а саме водіїв авто з єврономерами у розмовах часто звинувачували у збільшенні аварійності.

ВІДЕО ДНЯ

Загальна кількість задокументованих поліцією пригод за період з січня по квітень 2019 року (включно) – 47 455. За такий же період минулого року їх було 45 546, тобто кількість ДТП збільшилась на 4,2%. Слід загадати про те, що не перший рік існує можливість прямого врегулювання за допомогою Європротоколу, і про цю можливість постійно згадують у ЗМІ та радять саме так оформлювати ДТП без постраждалих у поліції, однак зафіксовано на 1899 пригод більше.

Читайте також:
Як у Європі та США: на українських дорогах з’являться нові повороти
Реклама

Збільшилась й кількість травмованих у дорожньо-транспортних пригодах. Минулого року за 4 місяці таких осіб налічили 7602, зараз – 7804. Відсоткове збільшення – 2,7%, а у середньодобовому вираженні зараз щодня на автошляхах травмуються 65 чоловік.

Ну і про найголовнішу частину статистики – кількість загиблих. Від початку року і до 30 квітня зафіксовано 822 таких випадки. Роком раніше за аналогічний період – 749. Збільшення цього найсумнішого показника – 9,7%. Нагадаємо, що існуючі методи збору статистичної інформації про ДТП передбачають фіксацію лише тих смертей, які відбулись безпосередньо на місці пригоди. Якщо ж постраждалий помер у машині швидкої допомоги чи у лікарні за кілька днів – це вже потрапляє до інших статистичних підбірок.

Реклама

Раніше міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков розповів, коли запрацює система автоматичної відеофіксації порушень ПДР.

Також повідомлялось, що на Закарпатті збільшилася кількість локацій, де патрульні вимірюватимуть швидкість.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно