Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Названо суму коштів, необхідних для ліквідації наслідків паводку

Названо суму коштів, необхідних для ліквідації наслідків паводку

Названо суму коштів, необхідних для ліквідації наслідків паводку

Для ліквідації наслідків паводку, від якого постраждала Закарпатська область, за попередніми підрахунками, потрібно близько 100 млн грн на відновлення пошкоджених гідротехнічних споруд, насипів, дамб. Про це у коментарі УНН розповів в.о. голови Закарпатської ОДА Ярослав Галас. "Маємо пошкоджені внаслідок паводку гідротехнічні споруди, насипи, дамби. Для їх відновлення треба чимало грошей — приблизно 100 млн грн, за попередніми підрахунками", — розповів він.

ВІДЕО ДНЯ
Читайте також:
"На ліквідацію паводків виділять 2,5 млн грн", – Михайло Рівіс

Точна сума збитків буде озвучена за кілька тижнів, додав Галас. "Вчора у районах, що постраждали від паводку, були створені комісії. Вони починають, за спеціальною методикою, розробленою урядом, документувати об’єкти, які пошкоджені. Це робота на кілька тижнів, і тільки тоді ми матимемо остаточну картину щодо коштів, які нам потрібні", — повідомив він.

Реклама

Сьогодні на Закарпатті залишаються підтопленими близько сотні дворогосподарств, розповів чиновник. "Будинків підтоплених вже немає. Там де була вода – вона зійшла, або викачана. Близько 500 га сільгоспугідь підтоплені, дороги вже всі вільні", — зазначив він. У підтоплених районах Закарпаття ситуація стабілізується, каже Галас.

"По основних річках пішов спад, серйозний спад. Це дуже добре, бо якби ще трошки – могли б бути нові підтоплення. Втім, поряд з цим, нові грози у деяких районах проходять. Тому, ймовірно, ще буде підніматися рівень води у тих річках, де він опустився. Ми сподіваємося, що обійдеться без нових підтоплень", — резюмував він. 

Реклама

Нагадаємо, що на Закарпатті залишаються підтопленими 153 дворогосподарства.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно