Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

28 років по коліна у воді (ФОТОРЕПОРТАЖ)

28 років по коліна у воді (ФОТОРЕПОРТАЖ)
Проблема з водопостачанням для Мукачева не нова. Напевне, всі пам’ятають червень 2009 року, коли близько 200 людей вийшли на центральну площу міста, щоб відстояти тарифи на воду. Схожа ситуація...

Проблема з водопостачанням для Мукачева не нова. Напевне, всі пам’ятають червень 2009 року, коли близько 200 людей вийшли на центральну площу міста, щоб відстояти тарифи на воду. Схожа ситуація спостерігається і зараз. Люди невдоволені політикою комунального підприємства «Мукачівводоканал». Зміна графіку води та підняття ціни на неї – це точно не «покращення життя вже сьогодні». І допоки одні борються за те, щоб у їхніх кранах з’явилася вода, інші хочуть, щоб з їх підвалів вона зникла.

ВІДЕО ДНЯ

Яскравий приклад цьому – будинок №112 по вулиці Духновича. Жителі цієї багатоповерхівки вже двадцять вісім (!) років живуть над підвальними приміщеннями, майже по коліна залитими водою. Кожна спроба звернути увагу відповідних інстанцій до цієї проблеми проходить повз вуха чиновників. І все це на фоні «катастрофічних» втрат, які несе водоканал, доставляючи воду до домівок звичайних мукачівців.

Люди, яким не байдужа доля їх житла, для того, щоб привернути увагу до своєї біди, завітали на Громадську раду, яка була присвячена якраз стану підвальних приміщень у місті Мукачеві. Тоді міські урядники лише знизували плечима та виправдовувались браком коштів (і це при тому, що люди були вже готові за власний кошт вирішити проблему в рахунок квартплати за якийсь період). Тоді заступник міського голови, щоб повністю не втратити обличчя влади, пообіцяв, що спеціальна комісія разом з представниками водоканалу розбереться з проблемою, яка виникла в конкретному будинку. І дійсно, у вівторок, о 10 годині, до будинку по вулиці Духновича приїхала спеціальна комісія разом з членами Громадської ради. Що цікаво, представники цієї комісії чи то з переляку, чи то через величезну заклопотаність вирішили не заходити у двір, де живуть місцеві мешканці. На це є цілком зрозуміле пояснення. Жителі просто б замучили своїми скаргами та поясненнями.

Реклама

Фотокореспондент «Панорами Мукачева» вирішив на власні очі перевірити, що насправді коїться в підвалах цього будинку. Для того, щоб потрапити всередину, нам довелось просити допомоги у господарів. Перед тим, як спускатись до підвалу, вони взувають на ноги рибальські чоботи.

Даний будинок не є винятком, підтоплених у Мукачеві десятки. Але, на жаль, не в кожному з них є ініціативні люди, які готові голосно заявити про свою проблему, та підняти для відстоювання своїх прав громадськість. А що робити іншим, які не вміють чи не можуть про себе сказати? Багато з цих проблемних будинків будувались ще за радянських часів. Їх вік та умови експлуатації самі по собі проблемні, а з водою – просто біда, яка може обернутися у справжню катастрофу.

Реклама

Спілкуючись з людьми, довелось почути дуже влучні слова: «Влада згадує про людей лише перед виборами. Тоді кожен обіцяє, що гори й доли покладе до наших ніг». Наступні місцеві вибори мають пройти у 2015 році. Виникає питання: невже людям чекати так довго, щоб на їх проблеми звернули увагу?

P.S. Готуючи цей матеріал до публікації, місцеві жителі повідомили про те, що водоканал сам знайшов причину проблеми по вулиці Духновича. Її, до речі, мешканець цього будинку озвучував не один раз, зокрема, і на Громадській раді. Схоже, 28 років міська влада страждала хронічним недочуванням. Може, вибори варто проводити щомісяця?Віктор Січовий

28 років по коліна у воді (ФОТОРЕПОРТАЖ) – 01
Реклама
28 років по коліна у воді (ФОТОРЕПОРТАЖ) – 02
28 років по коліна у воді (ФОТОРЕПОРТАЖ) – 03
28 років по коліна у воді (ФОТОРЕПОРТАЖ) – 04
28 років по коліна у воді (ФОТОРЕПОРТАЖ) – 05
28 років по коліна у воді (ФОТОРЕПОРТАЖ) – 06
28 років по коліна у воді (ФОТОРЕПОРТАЖ) – 07
28 років по коліна у воді (ФОТОРЕПОРТАЖ) – 08
Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно