Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Обурені мукачівці хочуть спитати з «Водоканалу»

Обурені мукачівці хочуть спитати з «Водоканалу»
Очікуване чергове підняття тарифів та скорочення графіку подачі води вкрай обурило...

Очікуване чергове підняття тарифів та скорочення графіку подачі води вкрай обурило мешканців міста. Вже двічі були спроби провести мітинги протесту, але з різних причин вони не відбулися. Проводився також круглий стіл, але і він не призвів до конкретних результатів.

ВІДЕО ДНЯ

Натомість, як видно на фотографії, надісланій нашій редакції, вода витікає з труб просто у підвали. З різних джерел повідомляється, що таким чином до 40% води, викачаної зі свердловин, до споживача не доходить. Ця фотографія зроблена у підвалі будинку №144 по вул. Франка, а скільки ще таких «фонтанів та гейзерів» по місту?

В той час, голова молодіжної громадської організації «Ініціатива» Юрій Фекете звернувся до міського голови та Громадської ради з проханням переглянути ситуацію навколо «Мукачівводоканалу» у пошуку конкретних вирішень проблеми (текст відкритого звернення додається). Юрій сподівається на активне обговорення даної теми у соціальних мережах Фейсбук та Вконтакті. За його результатами, пропозиції громади будуть озвучені перед міською владою на засіданні громадської ради.

Реклама

Також до кампанії приєднується заступник Голови правління Мукачівської спілки підприємців Олександр Гокс. Він пропонує перед засіданням громадської ради (21 березня) провести масову акцію протесту. Зібрані під час акції пропозиції громади зачитати на Громадській раді. Сьогодні відбудеться засідання оргкомітету акції протесту, і про точну дату заходу буде повідомлено у інтернет- та друкованих ЗМІ.

Міському голові м. Мукачево п. Лендєлу З. З.

Реклама

Голові Громадської Ради при виконавчому комітеті Мукачівської міської ради

п. Гомонай М. П.

Прошу включити в порядок денний наступного засідання Громадcької Ради при Мукачівському виконавчому комітеті питання «Про стан водопостачання та водовідведення в м. Мукачево».

Реклама

Актуальність питання назріла, адже за 2011 рік декілька разів відбулося підняття ціни на водопостачання та водовідведення в місті, що вдарило по сімейним бюджетам мешканців міста та викликало незадоволення мешканців. Міський голова у своєму звіті (за рік роботи) відмітив, що на сьогоднішній день щоб підняти це підприємство, необхідно вкласти 100 мільйонів гривень, а також попрацювати: над зменшенням втрат, застосуванні енергозберігаючих технологій та автоматизації управління.

Для більш детального інформування громадськості з приводу вищевикладеного запросити на чергове засідання Громадської Ради керівника підприємтсва КП «Мукачіводоканал» та головного бухгалтера підприємства з проханням роз’яснити громаді міста наступні питання:

1) Формування тарифів, їх калькуляція.

2) Кількість працівників, які отримують мінімальну з/п на підприємстві, а також з/п керівника.

3) Кількість води, що піднімається на поверхню та, кількість води, яка доходить до споживачів.

4) Бізнес-план на 2012 рік. Фінансовий звіт за 2011 рік. Суму надходжень в місяць від споживачів.

5) Шляхи оптимізації ціни на водопостачання та водовідведення.

Реклама

Член Громадської Ради при виконавчому комітеті

Мукачівської міської ради Ю. Ю. Фекете

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно