Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • В Ужгороді збудують меморіальний комплекс у пам’ять про загиблих захисників України

В Ужгороді збудують меморіальний комплекс у пам’ять про загиблих захисників України

В Ужгороді збудують меморіальний комплекс у пам’ять про загиблих захисників України

В Ужгороді на території військової частини 15-го окремого гірсько-штурмового батальйону почалися роботи з облаштування меморіального комплексу в пам’ять про загиблих захисників України.

ВІДЕО ДНЯ

"Думка про те, що таке місце має бути на території військової частини, з’явилася ще 2014 року, коли і я вперше потрапив на схід у зону проведення тоді ще Антитерористичної операції. Говорили про це і військові, і їхні родини, зокрема, й моя сестра Анна", – розповів заступник командира 15-го окремого гірсько-штурмового батальйону з морально-психологічного забезпечення майор Вадим Ворона.

Саме сестра майора Ворони – Анна Швець – і розповіла на своїй сторінці у FB про те, як ідея створення цього меморіалу перетворилась на реальний проект, котрий уже втілюється у життя. "Порозмовлявши з керівництвом, виявилось, що це питання давно обговорюється, але єдиною проблемою є брак коштів! Спільними зусиллями був створений проект меморіального пам’ятника, з яким ми звернулися до громадських меценатів міста з надією отримати фінансування (сума вийшла захмарною)", – розповіла Анна.

Реклама

За словами Вадима Ворони, спорудження такого комплексу і справді потребує значних коштів, яких, зрозуміло, у військової частини немає. "А зараз ми знайшли підтримку у реалізації даного проекту в особі Роберта Горвата. Процес вже запущено. Буде реконструйовано Алею Слави, де встановлять стелу з іменами військових 15-го окремого гірсько-штурмового батальйону 128-ї ОГШБр, які віддали життя, захищаючи Україну на сході, та загинули минулого року на Рівненському полігоні. Вже у понеділок почнуть готувати фундамент, майстри працюють над меморіальними плитами", – каже Вадим Ворона.

Читайте також:
Ужгородці обрали нове місце розташування пам’ятника жертвам Голодоморів
Реклама

Як пояснив Вадим Ворона, відкриття оновленого комплексу заплановано вже на середину липня. Поруч із меморіалом вшановуватимуть пам’ять Героїв, які віддали життя, захищаючи незалежність і суверенітет України, збиратимуться військові, аби згадати подвиг загиблих побратимів і свій шлях боротьби із російськими загарбниками.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно