Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Cтуденти-медики, які протестували в Ужгороді, зустрілись з ректором УжНУ

Cтуденти-медики, які протестували в Ужгороді, зустрілись з ректором УжНУ

Cтуденти-медики, які протестували в Ужгороді, зустрілись з ректором УжНУ

У понеділок, 1 липня, за ініціативи ректора УжНУ Володимира Смоланки відбулася зустріч із студентами-медиками, які здають екзамен IFOM. Цьогоріч в Україні студенти-медики здаватимуть екзаменаційне випробовування вперше.  Міжнародний іспит з основ медицини (IFOM - International Foundations of Medicine)  студенти 3 курсу спеціальності “Медицина” складатимуть 1-3 липня, він є обов’язковою складовою Єдиного державного кваліфікаційного іспиту.

ВІДЕО ДНЯ

«У студентів є цілий ряд зауважень, сумнівів щодо цього екзамену. Побоювання полягало в тому, що деякі питання, які входять в цей іспит, не були передбачені навчальними програмами в українських ВНЗ. Нещодавно я мав зустріч із заступником міністра охорони здоров’я з приводу цього екзамену, для того щоб з «перших вуст» почути позицію міністерства. Відтак, цьогоріч при здачі   іспиту буде поставлено  оптимальний поріг, для того щоб студенти, які здали КРОК, здали успішно  й IFOM», – зазначив Володимир Смоланка.

Читайте також:
В Ужгороді студенти-медики вийшли на протест
Реклама

В минулому році УжНУ отримав лист від МОЗ, за яким  університет має право коригувати свої  навчальні програми.  За оновленими програмами, які приведені у відповідність до стандартів університетів Вишеградської четвірки, студенти-медики навчатимуться вже з 1 вересня цього року, – йдеться у повідомленні інформаційно-видавничого центру УжНУ.

Здача екзамену IFOM дозволяє оцінити рівень знань студентів згідно західних стандартів освіти,  а також є оцінкою підготовки студентів-медиків в тому чи іншому університеті. 

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно