Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Одну каву беру, а одну – «підвішую»! В Мукачеві – кава «на шару»! (ФОТОРЕПОРТАЖ)

Одну каву беру, а одну – «підвішую»! В Мукачеві – кава «на шару»! (ФОТОРЕПОРТАЖ)

Одну каву беру, а одну – «підвішую»! В Мукачеві – кава «на шару»! (ФОТОРЕПОРТАЖ)
Українці, як відомо, надзвичайно щедра нація. Можна навести багато прикладів, щоб це підтвердити. Зокрема, цікавим прикладом щедроти може стати акція-подарунок «Візьми, якщо хочеш. Віддай, якщо...

Українці, як відомо, надзвичайно щедра нація. Можна навести багато прикладів, щоб це підтвердити. Зокрема, цікавим прикладом щедроти може стати акція-подарунок «Візьми, якщо хочеш. Віддай, якщо можеш», до якої серед міст України першими приєдналися Харків та Ужгород.

ВІДЕО ДНЯ
Одну каву беру, а одну – «підвішую»! В Мукачеві – кава «на шару»! (ФОТОРЕПОРТАЖ) – 01

Традиція «підвішеної» кави народилася в Італії. Вперше про неї написав італійський письменник Тоніно Бенаквіста в романі «Малавіта»: «… відпочиваючи в Неаполі, почув про старовинний звичай, який ще шанували деякі тамтешні власники бістро. Враховуючи ціну еспресо біля стійки (гроші або трохи менше), клієнти нерідко вигрібали дріб’язок з кишень і купували дві кави, випиваючи при цьому тільки одну, а бармен записував собі на дошку одну безкоштовну каву для випадково забрівшого бідняка … »

Реклама
Одну каву беру, а одну – «підвішую»! В Мукачеві – кава «на шару»! (ФОТОРЕПОРТАЖ) – 02

Інформація через Інтернет поширилася швидкими темпами і одним із учасників цієї соціальної «гри» стало місто Мукачево. Зразу в двох кав’ярнях міста, майже одночасно, на вхідних дверях з’явився логотип: дві руки, що створюють в перетині долонь зелений листочок, який засвідчує про те, що саме в цій кав’ярні на вас може чекати «підвішена кава», і саме тут ви можете, з власної щедрості, замовити каву незнайомій людині.

Реклама
Одну каву беру, а одну – «підвішую»! В Мукачеві – кава «на шару»! (ФОТОРЕПОРТАЖ) – 03

У кав’ярні, для того щоб бачити чи є «підвішена кава», спеціально розміщено табличку чи дошку, на якій і висвітлено інформацію про кількість кав, що залишили добрі люди.

Наразі в Мукачеві дві кав’ярні, які ще перед Новим роком взяли участь у цьому оригінальному заході. Це кав’ярня «Чайкоф +» та кав’ярня «Палачінт. точка» у якій, до речі, щедрі люди «підвішують» латте, шейки та млинці.

Реклама
Одну каву беру, а одну – «підвішую»! В Мукачеві – кава «на шару»! (ФОТОРЕПОРТАЖ) – 04

За словами власників кав’ярень, максимально на день було «підвішено» 5-6 кав. Також вони стверджують, що на даному етапі цей захід не є відповідно «розкручений». В основному, цією акцією користується молодь, яка знає про таку щедрість. Більшість людей, зокрема старших за віком, часто відмовляються від запропонованої їм безкоштовної кави. Така от у закарпатців толерантна скромність і сором’язливість. Цікавим був випадок, коли малозабезпечена людина «зняла» для знайомої людини млинець, щоб занести їй в лікарню.

Одну каву беру, а одну – «підвішую»! В Мукачеві – кава «на шару»! (ФОТОРЕПОРТАЖ) – 05

Надіємось, що до такого цікавого та приємного заходу підключаться й інші цікаві кав’ярні міста над Латорицею. Сьогодні ви можете пригостити кавою незнайомих людей, знаючи, що на вас теж коли завгодно буде чекати чашечка запашної кави.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно