Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Верховна Рада ухвалила закон проти педофілів

 Верховна Рада ухвалила закон проти педофілів

Особливо і надзвичайно небезпечні статеві злочини проти неповнолітніх. Вони посягають на їх статеву недоторканність та нормальний статевий розвиток. Такі злочини часто призводять до глибоких душевних травм у потерпілих осіб, штовхають їх до аморального способу життя.   

ВІДЕО ДНЯ

11 липня Верховна Рада 247 голосами ухвалила Зміни до проекту Закону України «Про посилення відповідальності за злочини, вчинені щодо малолітньої чи малолітнього, неповнолітньої чи неповнолітнього та особи, яка не досягла статевої зрілості», що передбачають особливе покарання за розбещення неповнолітніх. 

За останні кілька місяців в Україні трапилися дві події про зґвалтування дітей, зокрема, в Бахмутському районі Донецької області, коли протягом року 24-річний вітчим ґвалтував 13-річну дівчинку, і в квітні в місті Маріуполі факт зґвалтування 11-річної дитини тричі судимим за подібні злочини. Так, в обох випадках поліція Донеччини оперативно затримала педофілів, на яких чекає суворе покарання.

Реклама
Читайте також:
В одному із сіл Мукачівщини розгулював педофіл: постраждала дівчинка

Злочини проти статевої свободи є посяганнями на особистість і пов’язані з грубими порушеннями норм суспільної моралі, тому кримінальним законодавством за їх вчинення передбачено суворе покарання. Статеві злочини характеризуються аморальністю та цинічністю дій винних осіб, принижують честь і гідність потерпілої особи та можуть завдати значної шкоди здоров’ю.

Реклама

Довічного терміну, як і страти, за статеві злочини щодо малолітніх дітей в українському законодавстві не передбачено. І малоймовірно, що насильник не повернеться до свого "заняття" знову після звільнення. Цікавий досвід вирішення даної проблеми є в США. На офіційному сайті Міністерства юстиції США будь-яку людину (ймовірного педофіла) можна перевірити по імені і прізвищу. Відкриється список всіх осіб із таким іменем по всіх штатах і населеним пунктах. Така "публічність" й заганяє в кут, як потенційних злочинців, так і відбувших покарання педофілів.

Читайте також:
Зникла 16-річна школярка знайшлася. Її згвалтували

Запропоновані зміни до законодавства України розроблені з метою попередження злочинів проти найбільш беззахисної частини населення України – дітей. Проектом закону, авторства Олега Ляшка,  запропонована хімічна кастрація педофілів і насильників, яка вже застосовується в багатьох європейських країнах світу й деяких американських штатах. Злочинцям роблять ін`єкції спеціальних препаратів, які пригнічують лібідо. Законопроектом пропонується посилити відповідальність за зґвалтування та розбещення неповнолітніх осіб шляхом внесення змін Кримінального кодексу України.

Реклама

Запровадження норм проекту Закону сприятиме підвищенню стану захисту та дотримання прав дитини в Україні, наблизить українське законодавство до міжнародних стандартів забезпечення захисту дитини та посилить кримінальну відповідальність за злочини проти дітей. За посилення кримінальної відповідальності за злочини проти неповнолітніх, які не досягли статевої зрілості проголосувало 247 народних депутатів, не голосували 65, утримався 1 депутат із фракції «Самопоміч».

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно