Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Інвалідність – не вирок долі: громадські організації Закарпаття підписали меморандум про співпрацю

Інвалідність – не вирок долі: громадські організації Закарпаття підписали меморандум про співпрацю

Інвалідність – не вирок долі: громадські організації Закарпаття підписали меморандум про співпрацю

Стратегія Олега Ляшка “Інтеграція” збирає довкола себе все більше прихильників. Це відзначив голова громадської організації “Громадська взаємодія людей з інвалідністю”, кандидат у народні депутати України від Радикальної партії Олега Ляшка Юрій Федун під час візиту на Закарпаття.

ВІДЕО ДНЯ

У ході робочої зустрічі представники місцевих громадських організацій обговорили проблеми, з якими щоденно зіштовхуються люди з інвалідністю та необхідність повноцінної їх інтеграції у суспільне життя.

“Інвалідність – не вирок долі, коли є повага, що дає змогу впевнено почуватися у суспільстві”, - зазначив у ході зустрічі Юрій Федун. - “Люди з інвалідністю не мають відчувати  зневагу від оточуючих, мають бути соціально адаптованими та мати змогу працювати на рівні з іншими”.

Реклама

За словами громадського діяча, у 2016 році в Україні вперше було розпочато рух на реалізацію стратегії Олега Ляшка «Інтеграція», основна мета якої — через просвітницькі місії змінити ставлення суспільства до людей з інвалідністю. Згідно зі стратегією Олега Ляшка, люди з інвалідністю не мають відчувати зневаги від суспільства, бути соціально адаптованими та мати змогу працювати на рівні з іншими. Помічник лідера РПЛ Олега Ляшка Юрій Федун через електротравму з дитинства не має правої руки, тож він, як ніхто, розуміє положення людей з інвалідністю в нашій країні.

Читайте також:
Жінка-інвалід живе в нелюдських умовах і має поки нездійсненну мрію
Реклама

“Основний напрямок стратегії у тому, що людина з інвалідністю має лише певні проблеми, які їй треба допомогти знівелювати. Ми проводили заходи по всій Україні, які дозволяють суспільству  зрозуміти положення людей з інвалідністю, тим самим виховуючи шанобливе ставлення до них. А безпосередній захист таких людей забезпечимо через наші партійні осередки по всій країні, - розповів Федун. - “Олег Ляшко зобов’язує свої організації брати таких людей на роботу, рекомендувати до органів місцевого самоврядування, запрошувати їх до участі у якості кандидатів у депутати, таким чином змінюючи формат ставлення суспільства до людей з інвалідністю”.

У ході зустрічі представники громадських організацій підписали Меморандум на захист права людей з інвалідністю. Громадські лідери впевнені: сьогодні необхідно робити кроки назустріч, взаємодіяти щоб разом відпрацювати механізм розв’язання проблем людей з інвалідністю. Окремо учасники обговорили хід будівництва сучасного спортивно-реабілітаційного центру в Ужгороді. Цей об’єкт, аналогу якого немає в Україні, дуже довгоочікуваний, проте через брак фінансування роботи час від часу заморожують.

Меморандум про співпрацю між територіальною організацією РПЛ та громадськими організаціями набув чинності з моменту його підписання. А можливість реалізувати заявлені наміри підтвердив голова Закарпатської обласної організації Радикальної партії Олега Ляшка Володимир Шубець. На його думку, піклуватися про людей з інвалідністю без участі їх самих неможливо. Тому РПЛ залучає їх до співпраці, у  районних та міських осередках вже працюють люди з інвалідністю. Крім того Радикальна партія завжди готова вислухати потреби та, як потужна політична сила від рівня місцевих рад до Верховної Ради, здатна  відстоювати їх інтереси.

Реклама
Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно