Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Інга Маковецька: Підтримка багатодітних сімей – обов’язок держави

Інга Маковецька: Підтримка багатодітних сімей – обов’язок держави

Інга Маковецька: Підтримка багатодітних сімей – обов’язок держави

П’ятеро дівчат і двоє хлопців: таке головне багатство нажила родина Стинич, яка живе в селі Шенборн, що на Мукачівщині. Про таку велику сім’ю подружжя і не мріяло, кажуть, на це була Божа воля. Своїх дітей намагаються забезпечувати у міру сил та можливостей. Втім, кажуть, було б добре, якби і держава їх більше підтримувала.

ВІДЕО ДНЯ

Довго у декретній відпустці Олеся Стинич не пробула, вже вийшла на роботу. За її словами, витрати на виховання дітей щороку тільки зростають.

Інга Маковецька: Підтримка багатодітних сімей – обов’язок держави – 01
Реклама

"Тільки щоб одягнути скільки треба коштів. А прогодувати, придбати зошити, інше шкільне приладдя це дійсно важко", – розповідає багатодітна мама.

Читайте також:
З’явився новий вид соціальних виплат для багатодітних сімей
Реклама

Наскільки складно виховувати та ростити таку кількість дітей добре розуміє волонтерка, журналістка, а сьогодні ще й кандидат в народні депутати від Радикальної партії Олега Ляшка Інга Маковецька. Вони разом із заступником Лідера РПЛ, нардепом Василем Амельченком завітали у гості до багатодітної родини.

Інга Маковецька: Підтримка багатодітних сімей – обов’язок держави – 02

"Кожна багатодітна родина в Україні по-своєму унікальна, – ділиться враженнями Інга Маковецька. – Але у кожній такій родині панує тепло, це те, до чого ми всі повинні прагнути. Тому держава мусить допомагати таким сім’ям".

Реклама

Наразі ж, за її переконанням, уваги з боку держави приділяється недостатньо. А виплати, які отримують сім’ї з дітьми, зовсім не високі.

"Однозначно потрібна підтримка в освітянському напрямку – часто матері нарікають, що діти хотіли б вчитись і музиці, і малюванню, проте не мають такої змоги. Отримати путівку на відпочинок для дитини з багатодітної сім’ї практично неможливо, м розповіла Інга. – Таких проблем у кожній області та кожній родині багато. Тому це дуже необхідний крок з боку держави – підвищувати виплати при народженні дитини, надавати пільги членам багатодітних сімей на проїзд, на навчання, бо ці діти – це майбутнє України".

Інга Маковецька: Підтримка багатодітних сімей – обов’язок держави – 03

Наразі ж найбільшу підтримку в багатодітній сім’ї Стинич отримують одне від одного та сподіваються на краще майбутнє для своїх дітей.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно