Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • В обласному центрі відбувся один із найочікуваніших заходів літа – «Ужгородська регата»

В обласному центрі відбувся один із найочікуваніших заходів літа – «Ужгородська регата»

В обласному центрі відбувся один із найочікуваніших заходів літа – «Ужгородська регата»
Ювілейна десята «Ужгородська регата» стала рекордною.
ВІДЕО ДНЯ

28 липня в місті над Ужем провели традиційний літній фестиваль «Ужгородська регата». У веселому змаганні цьогоріч зареєстрували найбільшу в історії фесту кількість команд-учасників – аж 32 «шхуни» випливли з Підзамкового «порту» (пляж біля Підзамкового моста, правий берег). Знаковим стало й те, що до ужгородської флотилії долучилися боржавська, тисянська та латорицька.

Учасники, як завжди, креативили у створенні плавзасобів (нагадаємо, за умовою змагань це мали бути немоторні судна, саморобні конструкції), використанні оригінального декору й костюмів.

Реклама

Традиційно фінішували на лівому березі Ужа, за мостом Масарика, де й відбулося підбиття підсумків. Для всіх учасників змагань провели посвяту в «моряки закарпатського флоту» (зокрема, водою з Ужа, Боржави, Латориці й Тиси) і нагородили переможців.

Читайте також:
В обласному центрі відбулися видовищні змагання
Реклама

У номінації «Летючий Голландець» (найшвидше судно) перемогла команда «Кояк 3», яка пропливла всю дистанцію за 19 хв, у номінації «Веселий роджер» (найоригінальніше судно) – команда «Площа Петефі», «Чорна каракатиця» (найшвидше судно серед саморобних) – команда «Форель у кущах, яфини», у номінації «Ноїв ковчег» (найчисельніший екіпаж) – команда АС/DC, яка складалася з 30 членів екіпажу.

Варто додати, що у сплаві Ужем брали участь «моряки» різного віку, наймолодшому – 3 роки. Фестиваль мав й екологічну мету – учасники збирали сміття, яке їм траплялося на шляху.

До фесту долучилися й Рух підтримки закарпатських військових, міська організація захисту тварин «Барбос». Учасники «Ужгородської регати» також висловили солідарність із полоненими моряками (під час сплаву використовували символіку, зокрема прапори морського флоту України), побажали аби наші хлопці якнайшвидше повернулися додому та запросили їх на «Ужгородську регату – 2020».

Реклама

Нагадаємо, у Мукачеві відбувся парад сажотрусів.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно