Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Закарпатці виявляють небезпечні знахідки

Закарпатці виявляють небезпечні знахідки

2 серпня групою піротехнічних робіт Аварійно-рятувального загону спеціального призначення Управління ДСНС у Закарпатській області вилучено та знищено черговий небезпечний відголосок Другої світової війни. Ним виявився артилерійський снаряд калібром 152 міліметри.

ВІДЕО ДНЯ

На небезпечну знахідку натрапив місцевий мешканець під час проведення польових робіт на відкритій місцевості між населеними пунктами Галоч та Шишлівці Ужгородського району. 

А вчора, 1 серпня, о 18:25 до Служби порятунку "101" повідомили про виявлення ручної гранати Ф-1 часів Другої світової. На неї натрапив любитель риболовлі на березі р. Уж, що в обласному центрі. О 18:50 піротехніки ДСНС знищили її на спеціальному полігоні.

Реклама
Читайте також:
Повідомлення про замінування: як в Ужгороді вибухівку шукали

Усього з початку року на території Закарпатської області вилучено та знищено 877 одиниць різнокаліберних вибухонебезпечних предметів часів минулих війн.

Реклама

З огляду на те, що останнім часом почастішали випадки знаходження вибухонебезпечних предметів, Управління ДСНС України у Закарпатській області застерігає громадян бути обережними при проведенні земляних робіт або прогулянці в лісі, адже будь-якої миті людина може натрапити на відголоски війни. Якщо це сталося, не слід чіпати підозрілий металічний предмет і переміщувати його в інше місце.

Категорично забороняється пробувати самостійно знешкодити вибуховий пристрій. Натомість треба позначити місце знахідки й повідомити про це органи влади, місцевого самоврядування, поліцію або зателефонувати до служби порятунку за номером "101".

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно