Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

В Мукачеві на дитячих майданчиках вигулюють собак

В Мукачеві на дитячих майданчиках вигулюють собак

Україна досі залишається в лідерах за кількістю бездомних тварин. Нормальна законодавча база, яка б захищала права тварин в країні, поки що відсутня. Та турбують людей і собаки, які мають господарів, адже нерідко їх власники вигулюють своїх домашніх улюбленців прямо на дитячих майданчиках. Мешканці міста скаржаться, що власники собак не прибирають за своїми пухнастими улюбленцями. Відтак – газони, тротуари, прибудинкові території і особливо дитячі майданчики рясніють відходами життєдіяльності тварин.

ВІДЕО ДНЯ
Читайте також:
На одній із вулиць Мукачева встановлюють новий дитячий майданчик

Таке безвідповідальне ставлення є прямим порушенням закону про благоустрій міста і правил утримання домашніх тварин у місті Мукачево.

Реклама

5.3. Особа, яка супроводжує тварину, зобов’язана забезпечити безпеку:

  •  супроводжуваної тварини;
  •  оточуючих людей і тварин, а також майна від заподіяння шкоди супроводжуваною твариною;
Реклама

5.6. Особа, яка супроводжує собаку чи кота, також зобов’язана:

  •  здійснювати вигул собак без повідка лише в місцях та зонах для вигулу тварин, які позначені відповідними знаками або надписами;
  • прибирати екскременти за своїми тваринами в під’їздах багатоквартирних будинків, сходах, ліфтах та інших місцях загального користування (ця вимога не поширюється на власників собак–поводирів);
  • Власник собаки, яку визнано небезпечною, не мають права вигулювати цю собаку без повідка та намордника на території місць або зон для вигулу тварин.

5.7. Не дозволяється приводити тварин (крім собак–поводирів) у приміщення магазинів і кафе (крім спеціалізованих закладів для тварин), об’єктів громадського харчування, установ охорони здоров’я, освіти та культури, на територію дитячих та спортивних майданчиків”.

Реклама

Ще одна проблема – безпритульні тварини, які вільно бігають вулицями міста і селяться у підвалах багатоповерхівок. Крім антисанітарії, такі собаки становлять неабияку небезпеку життю і здоров’ю людей. Чимало випадків, коли собаки-безхатченки нападали на перехожих дорослих і дітей. Детальніше дивіться у відеосюжеті М-студіо:

 

Нагадаємо, нещодавно чоловіки врятували маленьке кошеня, яке потрапило в пастку.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно