Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

78-річна закарпатка зробила вчинок, який заслуговує на повагу

78-річна закарпатка зробила вчинок, який заслуговує на повагу
ВІДЕО ДНЯ

Сьогодні на сторінці “Мукачево SOS” у соцмережі Facebook розмістили інформацію про незвичайний вчинок 78-річної мешканки Мукачева Єлизавета Андріївна Гайович. Незважаючи на поважний вік, Єлизавета Андріївна самотужки прибрала подвір’я будинку №176 по вулиці Зріні: там, де ще вчора були непролазні хащі, сьогодні всім милує око охайно прибраний зелений майданчик.

"Виявяється, поки комунальники та муніципали, мов діти в пісочниці, розбиралися та з’ясовували, хто ж саме в місті має нести відповідальність за прибирання та дотримання в належному стані чималої ділянки подвір’я, 78-річна мешканка виключно за власним покликом душі і серця показала всім нам гідний приклад того, як мають поводитися справжні інтелігенти, і що власне означає бути патріотом не лише України, а й свого рідного міста, яке для кожного з нас, зазвичай, починається в власного подвір’я", — йдеться у дописі.

Реклама
Читайте також:
В Мукачеві на дитячих майданчиках вигулюють собак

Не розумію тих людей, які спостерігаючи за моєю роботою, не без іронії запитували: "А воно тобі треба?", "А тобі за це хоч заплатять?", "А чому ти маєш це робити, якщо у нашому подвір’ї є прибиральниця, яка за це отримує гроші?", — ділиться своїми думками Єлізавета Андійовна (в минулому — вчителька біологоії за плечима якої, до речі, небагато — немало 37 років викладацької діяльності). Невже ж наші люди не розуміють, що в житті є речі, які можна і потрібно робити просто так, лише тому, що ти відчуваєш потребу жити по-людськи, в затишному подвір’ї, яке ж до того відвідують твої діти, твої онуки. А ще, знаєте, є так багато людей, які так багато люблять побалакати про патріотизм, про любов до рідного краю. А як на мене, ось така "толока" — просто для душі — набагато корисніша, ніж порожня балаканина.

Реклама

Єлізавета Андріївна не приховує, що кілька років тому перенесла інсульт, а наслідки тієї хвороби і досі даються взнаки. Втім, цю жінку із напрочуд щирою просмішкою, хвилюють не стільки її "старі болячки", скільки неадекватна поведінка деяких її сусідів. Ви уявляєте, дехто з них, замість того аби долучитися до роботи, аби підтримати добрим словом, просто відвертають голову і мовчки проходять мимо, — говорить пані Єлізавета. Таке враження ніби їм соромно — ось тільки чи то за власну байдужість. А можливо спілкування ось з такими "диваками", як я, їм просто не личить.

Нагадаємо, що жителі Берегова поскаржились меру на неналежний санітарний стан кладовища.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно