Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Мережею активно шириться фейкова новина про заробітчан

Мережею активно шириться фейкова новина про заробітчан

Заробітчан обкладають новими податками. Саме таку новину протягом останніх днів активно поширюють у мережі. Але, як виявилось, ця новина не відповідає дійсності.

ВІДЕО ДНЯ

Про це йдеться у пабліку "По той бік новин", який спеціалізується на викритті фейків. Проаналізував новину і перевірив інформацію Тарас Карпенюк, який і оприлюднив подробиці.

Новини про податки, які мають заплатити заробітчани, розганяють уже втретє за рік. Чергова хвиля таких дописів захлинула фейсбук на початку серпня. Почалось все із сайтів-сміттярок, що видали публікацію «Почалося! Заробітчани Вже Отримують Листи З Податкової. Замість Оподаткування Олігархів, Гройсман Оподатковує Заробітчан (ФОТО)». Стаття навіть без фото, зате з посиланнями на першоджерело-новину регіонального ресурсу «Звістка» аж від 27 березня 2018 р. Після цього панічна новина періодично розганялась ботами і сумнівними сайтами та навіть потрапляла у досить рейтингові інтернет-ЗМІ.

Реклама
Читайте також:
Важливо для заробітчан: Чехія запровадила нові правила для власників робочих карт

Тепер до суті публікації.

Реклама

Автор посилається на лист податкової (сумнівний до речі), яким державний орган нагадує, що особа отримала довідку для уникнення подвійного оподаткування в Польщі, і тому повинна сплатити податки з доходів в Україні.

Є такий хитрий хід в польських роботодавців, котрі на підставі цієї української довідки не платять у себе податків із зарплат заробітчан, натомість перекладають цей обов’язок на українців. Наші громадяни мали б заплатити ці відрахування вже до бюджету України після приїзду додому. Робиться це все на підставі «Конвенції між Урядом України і Урядом Республіки Польща про уникнення подвійного оподаткування доходів і майна та попередження податкових ухилень», яка набула чинності, УВАГА, у 1994 році!

Раніше повідомлялось, що українські трудові мігранти, які зараз працюють у Польщі, планують їхати далі на захід – до Німеччини, Швеції, Голландії чи Норвегії. 

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно