Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Били скакалкою і змушували мити унітази зубною щіткою: діти розповіли про нелюдські знущання у притулку

Били скакалкою і змушували мити унітази зубною щіткою: діти розповіли про нелюдські знущання у притулку

Били скакалкою і змушували мити унітази зубною щіткою: діти розповіли про нелюдські знущання у притулку

Скандал у дитячому притулку в Батьові. В інтернеті з’явилися кадри із побитими дітьми. У насиллі звинувачують вихователів. "Богдана Федорівна прийшла, от так взяла скакалку, отак дала по плечах. – Вихователька? Ай, і куди б’ють? – Усюди б’ють", – цей аудіозапис разом із фотографіями днями оприлюднили в мережі волонтери після того, як навідалися в притулок для дітей у селищі Батьово.

ВІДЕО ДНЯ

Діти розповіли про те, як їх б’ють та обзивають. 8-річний Михайло розповідає, що синець йому поставила медсестра після того, як разом із ще 3-ма вихованцями він спробував утекти додому. Такі насильницькі методи виховання тут застосовують не вперше, кажуть діти.

Притулок працює вже 19 років. Щороку через заклад проходить близько 400 неповнолітніх. Директор божиться, що нічого про насильство в закладі не знає. Запевняє, синці не справа рук вихователів.

Реклама
Читайте також:
У дитячому притулку на Берегівщині знущаються над вихованцями?

"Це діти, 4 осіб, які в нас самовільно залишили притулок. Перебували в розшуку і прийшли із синцями. Викладачі в мене, чесно кажучи, працюють від самого початку, ніколи не помічала за ними агресії. Може бути, не може бути. Я наразі вам не можу сказати. Діти в нас бувають різні", – стверджує Марта Шелемба, в.о. директора Обласного дитячого притулку в Батьові.

Реклама

Та історія Михайла не поодинока. На жорстокість у притулку скаржаться й інші вихованці. Кажуть, за погану поведінку часто отримують стусани та принизливі покарання.

"Ми хочемо піти на груші, на сливи на яблука, вони нам не дозволяють. Ми раз пішли, то нас били по ногах скакалкою. Мене колись заставляли туалети мити, зубною щіткою, бо то в них тут такі правила – мити туалети зубною щіткою. А потім тим діти чистять зуби", – розповідають Вікторія, Данієла та Карина, вихованки Обласного дитячого притулку в Батьові.

Вихователька та медсестра, на яких вказали діти, говорити з журналістами відмовилися. Докладніше – у сюжеті телеканалу "Інтер".

Реклама

Нагадаємо, у програмі "Стосується кожного" показали шокуючий сюжет про катування хлопчика на Закарпатті.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно