Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Як сімейна справа перетворилась в успішний міжнародний бізнес

Як сімейна справа перетворилась в успішний міжнародний бізнес

Як сімейна справа перетворилась в успішний міжнародний бізнес

На Закарпатті діють чимало підприємств з іноземними інвестиціями, які працюють на закордонні ринки. Та ця історія – про підприємство, яке заснували закарпатці, і котре стало успішним не лише в Україні, але й в Європі. І цей приклад яскраво свідчить та доводить, що продукція, зроблена в Україні, може бути конкурентною й цікавою не лише внутрішнім, але й закордонним споживачам.

ВІДЕО ДНЯ

Йдеться про товариство з обмеженою відповідальністю «К’Лен». Цей бренд, який походить із села Ільниця Іршавського району, давно став одним із символів успішного закарпатського бізнесу.

 

Реклама
Як сімейна справа перетворилась в успішний міжнародний бізнес – 01

Виробничі площі підприємства К’Лен

Реклама

А все почалось у далекому 1997 році, коли два брати Лендєли створили столярний цех, який за 22 роки переріс у сучасне європейське виробництво. У 2003 році на базі столярного цеху було створено деревообробне підприємство ТзОВ «К’Лен», котре за досить короткий проміжок часу зарекомендувало себе на внутрішньому українському ринку як потужний виробник якісної продукції. В Україні компанія протягом усієї своєї діяльності співпрацювала  з такими будівельними гіпермаркетами як “Епіцентр”, “Леруа Мерлен Україна”, “Зроби сам Україна” та “Нова Лінія”. Основна діяльність компанії до 2014 року полягала у виготовленні напівфабрикатів - меблевого щита (це дерев’яна плита склеєна з кусочків брусків за певною технологією) з натуральної деревини (бука, дуба та ясена) та комплектуючих до сходів, які в основному і реалізувалися. Та з 2014 року відкрився цех меблевого виробництва, який працює уже близько 5 років.

 

Як сімейна справа перетворилась в успішний міжнародний бізнес – 02
Реклама

Адмін будівля та виробничі цехи

А після успіху на українському ринку 10 років тому закарпатська компанія розширила географію збуту продукції в Європу. Так, з 2009 року підприємство почало свій вихід на зовнішні ринки з реалізації меблевого щита. Згодом до асортименту приєднався новий вид продукції, такий як, брикети RUF. Що це таке брикети RUF? Це альтернативний вид палива - пресована «цегла» з дерев’яних опилків (тирса), яка утворюється в процесі виготовлення меблевого щита, її застосовують у котельнях для опалення.

 

Як сімейна справа перетворилась в успішний міжнародний бізнес – 03

Брикети RUF

За словами директора компанії «К’Лен» Олександра Данка, саме меблеві щити та брикети, а тепер уже і меблі, мають попит в Європі. Продукція підприємства експортується здебільшого у Велику Британію, Німеччину, Чехію, Данію, Австрію, Словенію, Швецію, Угорщину, Польщу, Республіку Білорусь, Литву, Францію тощо. Саме в європейські країни експортується майже 90% усієї продукції підприємства.

Щодо України, то через економічну ситуацію в останні роки попит дещо впав, але такі види продукції як меблевий щит з бука та дуба, балясини, опорні стовпи, поручні та меблі недорогого сегменту мають попит за рахунок оптимальної ціни/якості.

Реклама

 

Як сімейна справа перетворилась в успішний міжнародний бізнес – 04

Меблевий щит з цільного буку

Як сімейна справа перетворилась в успішний міжнародний бізнес – 05

Ліжко Софія з натурального бука з недорогого сегменту меблів

Загалом, компанія К’Лен – це підприємство повного циклу виробництва, тобто від закупки та заготівлі деревини до готової продукції (меблі, меблевий щит) та з відходів виробництва (опилки) виготовляється готова продукція - брикети.

Підприємство активно займається впровадженням нових систем виробництва, одними з яких є: оптимізація , заощадливе виробництво та збереження екології. Як розповів Олександр Данко, уся деревина, з якої виготовляється продукція, закуповується з лісгоспів, які мають сертифікат FSC. Також на підприємстві планується ввести таку систему як 5S, і вже проводяться роботи в цьому напрямку (це система раціоналізації робочого місця, яка була розроблена в післявоєнній Японії).

Реклама

 

Як сімейна справа перетворилась в успішний міжнародний бізнес – 06

Працівники радяться щодо роботи ЧПУ станка по обробці дерева (який на задньому фоні)

Варто зауважити, що компанія "К’Лен" нещодавно отримала статус уповноваженого експортера, який спрощує експорт продукції до ЄС. Зараз підприємство може складати декларацію-інвойс  та експортувати товари з України до країн ЄС без сертифіката форми EUR.1.

 

Як сімейна справа перетворилась в успішний міжнародний бізнес – 07

Елітні меблі, які компанія виготовляє на ринок Європи та дещо на внутрішній

Реклама

Надалі у компанії є плани щодо виходу на ринок США. Однак, це лише майбутнє. Зараз підприємство займається удосконаленням виробничих процесів та підвищує кваліфікацію працівників, аби максимально покращити якість та швидкість виробництва й продовжувати дивувати клієнтів новими якісними продуктами закарпатського виробника.

Адреса підприємства:

  • вулиця Лесі Українки, 7
  • с. Ільниця
  • Закарпатська область
  • 90130
  • Україна
  • Тел.: (031) 447-95-78
  • Факс: (031) 447-92-12
  • Сайт – https://klen.ua/uk/

Соцмережі:

  • Facebook: https://www.facebook.com/klen.ua
  • Instagram: https://www.instagram.com/klen.ua/
  • Youtube: https://www.youtube.com/user/klenilnica

P.S. Підприємство запрошує на роботу різних фахівців. За детальною інформацією звертатися за телефоном +38(097)669-22-53

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно