Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

У Мукачеві хочуть змінити знаки при в’їзді в місто

У Мукачеві хочуть змінити знаки при в’їзді в місто

Мер дав завдання архітекторам розробити знаки, які символізуватимуть велику історію міста.

ВІДЕО ДНЯ

За архітектурними правилами на в’їзному знаку розміщуються основні відомості, дати утворення населеного пункту, герб, карта і будь-яка інша інформаційна довідка. Його повинно бути добре видно за принципами фронтальної композиції як з боку в’їзду в місто, так і з боку виїзду з нього. В’їзний знак – своєрідна невелика візитна картка міста, Він каже про саме місто, його красу, чистоту і порядок.

Ескізні пропозиції мають передбачати заходи щодо візуального сприйняття знаку в нічний час.

Реклама

В’їзний знак рекомендується виконувати з довговічних матеріалів (бронза, граніт, природні камені тощо). У виконання скульптурної композиції перевага надається граніту, природному каменю, як довговічному матеріалу.

Читайте також:
Вказівник Мукачево отримав "обличчя" кольорів державного прапору (ФОТОРЕПОРТАЖ)
Реклама

В’їжджаючи в будь-яке незнайоме місто, перше, що ми зустрічаємо на своєму шляху, – це так званий в’їзний знак, який служить не тільки естетично привабливим елементом, а й своєрідним інформаційним щитом, що надає певну відомість про місто. Він відноситься до елементів міського дизайну, без якого не обходиться практично будь-який населений пункт.

"Завжди приємно, пізнавально і разом з тим цікаво проїжджати населені пункти, при в’їзді в які розташовуються нестандартні в’їзні знаки. Та й після поїздки найбільше запам’ятовуються міста з унікальними знаками, а стандартні назви швидко забуваються. У більшості українських міст в’їзди стандартні: бетонні чи металеві літери, герб, інколи рік заснування.

Запрошуємо долучитися всіх бажаючих до творчого процесу. Всі ескізні пропозиції розглядатимуться фахівцями архітектурно-містобудівної ради. Переможця буде визначено на конкурсній основі", – інформує Мукачівська міська рада.

Реклама
Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно