Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • На військовому полігоні в селі Оріховиця відбудуться військові збори

На військовому полігоні в селі Оріховиця відбудуться військові збори

На військовому полігоні в селі Оріховиця відбудуться військові збори

У вересні на військовому полігоні в селі Оріховиця відбудуться збори резервістів і військовозобов’язаних підрозділів територіальної оборони з Ужгорода, Ужгородського району, Баранинської ОТГ та міста Чоп. Із метою підготовки до навчальних зборів днями в Ужгородській міській раді провели нараду під головуванням заступника міського голови Олександра Білака та за участі військового комісара Ужгородського ОМВК Ігоря Тищука, керівників підприємств, установ та організацій.

ВІДЕО ДНЯ

Олександр Білак поінформував присутніх, що збори проходитимуть із 23 вересня по 2 жовтня, їх метою є набуття та вдосконалення навичок володіння зброєю, бойовою технікою, виконання функціональних завдань у бою, а також надання медичної допомоги, орієнтування в місцевості, застосування засобів зв’язку тощо. Олександр Павлович звернувся до керівників підприємств із проханням надати підтримку військовому комісаріату у проведенні зборів, провести роз’яснювальну роботу серед своїх працівників, наголосив, що це навчальні зібрання і учасників зборів не направлятимуть для участі в Операції об’єднаних сил.

Читайте також:
Несправедливість, з якою стикнулася сім’я військовослужбовця із Закарпаття, вражає
Реклама

Ігор Тищук, зі свого боку, розповів, що на збори залучатимуть військовозобов’язаних віком від 18 до 60 років, які перебувають на військовому обліку, придатні за станом здоров’я до служби, тих, хто відслужив строкову службу і хто не служив, але придатні до служби. За ними зберігається місце роботи та середня заробітна плата. Вони забезпечуються речовим майном, триразовим харчування, медичним обслуговуванням, також будуть проведені фінансові виплати згідно з чинним законодавством. За результатами навчань кращим військовозобов’язаним присвоять чергові військові звання.

Також повідомлялося, що учасники зборів проживатимуть у наметовому містечку в польових умовах, ознайомляться з побутом, розпорядком дня та іншими аспектами військової служби. Матеріальне забезпечення зборів (форма одягу, харчування, перевезення туди і назад тощо) здійснюється за рахунок Міністерства оборони України та органів державної влади і місцевого самоврядування.

Реклама

Охочих взяти участь у навчальних зборах, отримати новий досвід, знання та навички, які можуть знадобитися не тільки у військовій справі, а й у цивільному житті, просять звертатися в Ужгородський об’єднаний міський військовий комісаріат, що на вул. Олександра Бородіна, 22.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно