Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 312 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 15 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 15 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 13 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 2000+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

На Берегівщині відбувся традиційний фестиваль леквару

На Берегівщині відбувся традиційний фестиваль леквару

24 серпня, в селі Геча, що в Берегівському районі, вже вдесяте організували фестиваль варіння леквару.
У ньому брали участь 13 команд, які представляли угорців з різних куточків Карпатського басейну. 

ВІДЕО ДНЯ

Історія сливового джему на Закарпатті має давнє походження. Люди похилого віку в селі розповіли, що початок приготування леквару сягає 18 століття. 

Читайте також:
У селі Геча, що на Берегівщині, проходить фестиваль різників-гентешів
Реклама

Сливовий джем має велике значення у повсякденному житті селян і в теперішній час. Окрім того, що леквар є складовою різних смаколиків, його варіння леквару має соціальну функцію, об’єднуючи угорську селянську громаду.

На урочистому відкритті з вітальним словом виступив голова села Андраш Мештер, дипломат-фахівець із питань зовнішньої економіки консульства Угорщини в Берегові Александра Чізмадіа, секретар Саболч-Сатмарсько-Берегівського жупанату Угорщини Чаба Поп.

Реклама

На учасників фестивалю та туристів із різних областей України чекала і розважальна програма.

Цьогоріч команди, крім леквару, готували найпопулярніші страви народної угорської гастрономії - бограч та бобгуляш, млинці з різними джемами тощо.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно