На Закарпатті вже три роки практикують лавандовий бізнес

Життя  28 серпня 2019 року, 10:53 Василь Бедзір 538

Біологи запевняють, що закарпатські клімат і ґрунти придатні для вирощування лаванди. Фермерка Мирослава Качур розпочала і вже три роки практикує лавандовий бізнес.

На околиці міста Перечин посадила 300 кущів, які привезла з Болгарії. Нині їх на плантації 54 тисячі, вони вже дають урожай. Лаванда сорту англійська вузьколиста коштує 10 гривень за саджанець.

Читайте також:  Незабаром Ужгородський замок стане лавандовим замком

Догляд за рослиною нескладний – достатньо виполювати бур’яни і поливати. Наприкінці літа рослина накопичує найбільше ефірних олій, а також дубильних речовин. Тож незабаром збирання врожаю. З гектара посівів лаванди отримують майже 7 тонн сировини. Її у висушеному вигляді використовують як харчову приправу, а у парфумерії виготовляють ефірну олію. Продають лавандову воду і сухі букетики. Мирослава Качур планує збільшити плантацію до 5 гектарів.

Джерело: УК
Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter
Коментарі - 0