Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Кошице-Мукачево: вдалий старт міжнародного рейсу

Кошице-Мукачево: вдалий старт міжнародного рейсу

Після успішного запуску залізничного рейсу Мукачево-Будапешт неодноразово порушувалось питання запуску рейсу до Словаччини. І ось, 9 червня 2019 року, ідея залізничного сполучення з цією країною реалізувалась, адже у перший свій рейс вирушив потяг Мукачево-Кошице. Це стало можливим завдяки спільим зусиллям ПАТ “Укрзалізниця” та словацького партнера “Železničná spoločnosť Slovensko”.

ВІДЕО ДНЯ

У ПАТ “Укрзалізниця” наголосили на тому, що цей рейс дасть можливість українцям дістатись до Кошице, а звідти вже – до Братислави, Праги та інших міст Європейського Союзу, а словакам – з Мукачева – до Києва, Львова, Одеси, Харкова, Дніпра, Запоріжжя і т.д.

Читайте також:
Перший рейс потягу "Кошице – Мукачево": пасажири розповіли про враження
Реклама

Рейс курсує двічі на день і триває він близько 3 годин 50 хвилин. В “Укрзалізниці” зазначили, що цей рейс допоможе мандрівникам швидко перетнути українсько-словацький кордон, адже прикордонний контроль триває менше години, і не доведеться стояти у довжелезних чергах на короні по кілька годин. Саме це є перевагою міжнародного потягу.

Кошице-Мукачево: вдалий старт міжнародного рейсу – 01
Реклама

Ще однією перевагою є демократична ціна квитка – 7,5 євро. Тобто, цей рейс для багатьох і українців, і європейців є своєрідним залізничним лоукостом.

Саме таким способом вирішила дістатись до Європи пані Марія з Німеччини. Вона разом зі своєю родиною планують побачити Мукачівський замок, а згодом поїхати до Дніпра та Маріуполя. А про цей рейс з Кошиць до Мукачева вона дізналась з інтернету.

У департаменті з організації внутрішніх та міжнародних пасажирських перевезень “Укрзалізниці” зазначили, що за два місяці роботи рейсу послугами зазначених поїздів скористалися у напрямку Кошице-Мукачево – 2239 пасажирів, а в сполученні Мукачево-Кошице – 2292 пасажира.

Реклама
Читайте також:
Відомий мандрівник розповів про плюси та мінуси потягу "Мукачево-Будапешт"

В “Укрзалізниці” зазначили, що зазначений результат є цілком прийнятним і в подальшому є перспективи зростання пасажиропотоку. А в графіку руху пасажирських поїздів на 2019/2020 рік по попереднім домовленостям курсування поїздів Мукачево-Кошице зберігається.

Директор Департаменту з організації перевезень “Укрзалізниці” Олександр Красноштан зауважив, що Мукачево має великі перспективи у транспортній та логістичній сферах. “Курсування пасажирських поїздів по євроколії стандарту 1435 мм з Мукачева до Будапешта та Кошиць має перспективу перетворити закарпатське місто у потужний міжнародний хаб, який буде забезпечувати сполучення усіх основних центрів формування пасажиропотоку в Україні (Київ, Харків, Одеса, Дніпро, Зпоріжжя, Полтава, Суми, Вінниця, Хмельницький, Тернопіль, Львів) з містами Європи”, – зазначив Олександр Красноштан.

Читайте також:
Подорожі Україною та Європою: як правильно їх планувати?

Загалом, рейси до Будапешта та Кошиць вже виправдали очікування, адже пасажиропотік у країни Європи з кожним днем зростає. І залізничники сподіваються, що і надалі все більше українців та гостей нашої країни скористаються перевагами залізничного транспорту.

Нагадаємо, що з грудня функціонує міжнародний залізничний рейс сполученням Мукачево-Будапешт.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно