Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

В Мукачеві з нового року зникне ціла школа

В Мукачеві з нового року зникне ціла школа
На адресу редакції інтернет-видання «Панорама Мукачева» надійшов лист-звернення до міського голови від стурбованих батьків дітей, які навчаються в Мукачівській ЗОШ І ступеню №8. Справа в тому, що в...

На адресу редакції інтернет-видання «Панорама Мукачева» надійшов лист-звернення до міського голови від стурбованих батьків дітей, які навчаються в Мукачівській ЗОШ І ступеню №8. Справа в тому, що в даний момент проходить процес так званої оптимізації, і вищезгадану школу приєднують до ЗОШ №10, яка знаходиться поруч.

ВІДЕО ДНЯ

Окрім іншого, батьки пишуть:

«Шановний Золтане Золтановичу!

Реклама

До Вас звертаються стурбовані батьки дітей, які навчаються в Мукачівській загальноосвітній школі I ст. №8. Приводом до написання цього листа стали події, які в останній час розгортаються навколо школи №8, де навчаються наші діти.

З неофіційних джерел ми неодноразово чули інформацію про так звану «оптимізацію нашої школи» та переведення учнів у школу №10. Однак, нас обурює той факт, що процес з ліквідації загальноосвітньої школи відбувається серед навчального року, без попереднього обговорення з батьківським та педагогічними колективами, що передбачено законодавством. Думкою батьків з даного питання ніхто не цікавився. Основна причина, яку нам озвучують, – не наповнюваність ЗОШ №10. Подібна ситуація існує у багатьох школах міста, але їх не закривають, тим більше посеред навчального року. Зрозумійте, ми не можемо бути байдужими до того, що нашим дітям доведеться пережити дуже складний для їх віку момент адаптації до нового місця, нового приміщення, нового колективу і т.д. Надто складно це буде психологічно переосмислити для учнів перших та четвертих класів.

Реклама

Разом з тим, зауважимо, що завдячуючи зусиллям батьків у навчальному закладі постійно проводились ремонти та закуплялось усе необхідне для того, щоб наші діти навчались у хороших умовах. Виходить, що це все було марно.

Якщо вірити чуткам, то ця ініціатива йде саме від міської влади, за яку ми в свій час голосували. Тоді серед планів Вашої команди не було закриття навчальних закладів. Тому просимо Вас невідкладно втрутитись у дану ситуацію, дослухатись до думки батьківських комітетів і відтермінувати приєднання початкової ланки до ЗОШ №10 хоча би до кінця навчального року. В свій час ми Вас підтримали, тому підтримайте зараз і Ви нас!

Основна причина, яку нам озвучують, – потрібний ремонт котельної, але гроші на ремонт виділити не можуть. У багатьох школах міста існують подібні проблеми, але їх не закривають.

Реклама

Просимо Вас розібратися в ситуації, що склалася, допомогти нам запобігти закриттю школи!»

Прокоментувати даний лист ми попросили заступника міського голови Михайла Лабоша, так як процес «оптимізації» у нього на контролі.

«Справді, проект рішення «Про припинення Мукачівської загальноосвітньої школи 1 ступеня №8 шляхом приєднання до Мукачівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №10» вже опублікований на сайті Мукачівського міськвиконкому, і це питання буде виноситись на сесію 27 жовтня.

Ми чули, що батьки та педколектив школи №8 стривожені, заяви вже розглянуті нами і ми зробили усе, щоб піти їм назустріч. Зокрема, ми разом з керівництвом відділу освіти зустрічалися з педколективом і батьками (було біля 50 чоловік).

Я би не сказав, що котельня або наповнюваність школи є основною причиною закриття. Як педагог я скажу, що будь-яка школа живе початковою освітою. Відповідно, школа №10, яка, до речі, на сьогодні заповнена на 25%, повинна сама готувати молодших школярів. Щодо наповнення – навіть коли учні 8-ї школи перейдуть у 10-у, вона наповниться тільки на 50%. Ну і не забуваймо, що ЗОШ №8 раніше була дитячим садочком, так що ми просто відновимо історичну справедливість. А потреба у дошкільних закладах у нас досить гостра – на сьогодні у садочках групи переповнені у півтори рази. Ми навіть ведемо перемовини про повернення ще двох садочків – приміщення яких тепер займають УБОЗ та ДАІ.

Соціальна складова. Увесь колектив, разом з групами подовженого дня переходить до школи №10. Ми взяли на себе зобов’язання працевлаштувати і обслуговуючий персонал, який з січня до вересня тимчасово залишиться без роботи. Адже вже у вересні тут буде відкрито садочок.

Резонне питання, чому ми вирішили робити це посеред учбового року. Але, якщо ми хочемо подати документи до Міністерства освіти на фінансування дошкульного закладу, ми мусимо зробити це ще цього року, щоб ці кошти можна було передбачити у бюджеті 2012-го року.

Реклама

Були також скарги на начебто незадовільний стан санвузлів та приміщень у школі №10. Міська влада вносить на цю сесію 300 тисяч гривень, і я впевнений, що до кінця року буде проведений ремонт і приміщень, і санвузлів. На жаль, цих коштів не вистачить на коридори, та зараз головне, щоб діти навчались у гарних умовах. В будь-якому випадку, перед тим як переводити дітей, ми обов’язково зберемо батьків, прозвітуємося, і покажемо їм, де будуть навчатися їх діточки».

Отже, можемо передбачити, що питання припинення школи №8 вже вирішене. Подобається це батькам та педколективу, чи ні. У дітей, звичайно, взагалі ніхто питатись не буде.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно