Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

WorkOut увірвався до Мукачева (ФОТО, ВІДЕО)

WorkOut увірвався до Мукачева (ФОТО, ВІДЕО)
В неділю в мукачівському мікрорайоні "Шипка" пройшов турнір з WorkOut. Захід був проведений спонтанно, але вийшло усе напрочуд видовищно. Отже, по порядку. Що таке...

В неділю в мукачівському мікрорайоні "Шипка" пройшов турнір з WorkOut. Захід був проведений спонтанно, але вийшло усе напрочуд видовищно. Отже, по порядку.

ВІДЕО ДНЯ

Що таке WorkOut?

Фактично воркаут - це вулична гімнастика. В основному займаються на турніку та брусах, хоча практично займатись можна будь на чому, що є у дворі - дитячі майданчики, дерева, будови, тощо. Звичайно, це – не офіційний вид спорту, хоча ті, хто ним займаються, навіть розробили собі таблицю розрядів.

Реклама

Чому вони цим займаються?

Щодо цього сподобалась думка, почута на шипківському турнірі. Молодь, яка сидить цілими днями в комп’ютері та мережі інтернет, через деякий час починає шукати нових вражень. Зрештою, їх увагу привертають ролики з вуличними гімнастами, які мають гарну будову тіла та витворяють чудеса на гімнастичних снарядах. Все що для цього потрібно, закликають хлопці з роликів – відірвись від комп’ютера на кілька годин, вийди у двір і потренуйся. Треба визнати, що ця версія популярності воркауту підтвердилась і на Шипці, адже всі хто туди приїхав – а це гості з Києва, Львова, Ужгорода, Іршави, Хуста, Берегова, Мукачева та Ракошина – дізнались про турнір "в контактах" усього за кілька днів до змагань.

Реклама

Так як і будь-який інший вуличний вид спорту, воркаут теж дає можливість похизуватися своїми навичками перед іншими. Ну, і звичайно ж, перед дівчатами.

Чому саме в Мукачеві?

Вчитель фізкультури середньої школи на Шипці, Мамікон Завенович Давеян, виявляється, теж буває у мережах і слідкує за воркаутом. І от він дізнався, що у Львові в суботу (1 жовтня), буде проводитись турнір. І на змагання має приїхати один з "гуру" українського воркауту – Іван Козачок. Зконтактувавши з ним, Мамікон запросив Івана до нас у гості. Той несподівано і дуже запросто погодився. До приїзду залишалось кілька днів... Розіслались запрошення, організувались музика і батут на спортмайданчику. До свята долучились молоді депутати міської ради Сергій Герасимюк, Степан Чепак та первинний осередок "Фронту змін". Саме вони свого часу і збудували спортивний майданчик з турнікетами, який став улюбленим місцем дозвілля для багатьох мешканців, і де, власне, й пройшли змагання.

Реклама

Турнір

На Шипці взагалі рідко щось відбувається. Тому така подія викликала чималий резонанс у населення мікрорайону. Тим паче, подивитись було на що – гімнасти влаштували майже півторагодинне показове шоу. Після цього оперативно провели змагання, нагородили найсильніших. Іван Козачок направо і наліво роздавав автографи.

"За останні два роки воркаут набрав шаленої популярності в Україні. – розповідає Іван Козачок "Панорамі Мукачева", – Для того, щоб почати займатися - треба просто захотіти. Якщо у вас є фізичні дані, то через місяць ви вже зможете відтворювати деякі акробатичні трюки. Навіть якщо ви починаєте займатись "з нуля" – через 3-4 місяці ви вже зможете здивуваим своїх друзів. Головне – бажання. Я сам – студент, доводиться вчитися, а весь вільний час їжджу по країні, за свою стипендію, і розвиваю воркаут".

WorkOut увірвався до Мукачева (ФОТО, ВІДЕО) – 01
WorkOut увірвався до Мукачева (ФОТО, ВІДЕО) – 02
WorkOut увірвався до Мукачева (ФОТО, ВІДЕО) – 03
WorkOut увірвався до Мукачева (ФОТО, ВІДЕО) – 04
Реклама
WorkOut увірвався до Мукачева (ФОТО, ВІДЕО) – 05
WorkOut увірвався до Мукачева (ФОТО, ВІДЕО) – 06
WorkOut увірвався до Мукачева (ФОТО, ВІДЕО) – 07
WorkOut увірвався до Мукачева (ФОТО, ВІДЕО) – 08
WorkOut увірвався до Мукачева (ФОТО, ВІДЕО) – 09
WorkOut увірвався до Мукачева (ФОТО, ВІДЕО) – 10
Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно