Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Землі колишніх радгосп-заводів отримають шанс на життя

Землі колишніх радгосп-заводів отримають шанс на життя

Після скасування закону про заборону приватизації занедбані протягом останніх років підприємтва сільськогосподарського призначення матимуть можливість розвитку, а пайовики можуть отримати належні їм частки. Про те, що колишнім радгосп-заводам потрібно дати розвиватися, перед урядовцями неодноразово клопотали народні депутати від Закарпаття Василь Петьовка, Валерій Лунченко, Роберт Горват 

ВІДЕО ДНЯ

Агроторгове підприємство радгосп-завод «Мукачівський», державне підприємство радгосп-завод «Ужгородський», агропромислове торгове підприємство «Бобовище», державне підприємство «Агропромислова фірма «Леанка»», радгосп «Кук» - ці підприємства системи АПК свого часу здійснювали виробництво підакцизної продукції – в основному плодово-ягідних та виноградних вин. З огляду на стратегічну значимість, частину з цих підприємтв  свого часу було включено до переліку об’єктів права державної власності, що не підлягають приватизації. Досі стан колишніх радгосп-заводів , що перебувають у підпорядкуванні Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України, лише погіршувався.

Їх землі впродовж багатьох років не обробляються, заростають чагарниками, стають не придатними для товарного виробництва. Працівники, окрім того, що роками не одержують заробітну плату, не отримали земельні частки (паї), оскільки такі землі не включалися до розпаювання через наявність мораторію. Передати родючі землі цих підприємств в оренду керівники підприємств не  могли через законодавчу заборону та складний механізм погодження таких питань з урядовими чиновниками. 

Реклама
Читайте також:
Закарпатські нардепи вимагають оптимізувати рух поїздів "Київ-Рахів" та "Київ – Івано-Франківськ"

Народні депутати від Закарпаття – Василь Петьовка, Роберт Горват та Валерій Лунченко, неодноразово звертались до урядовців та докладали зусиль, аби питання приватизації державних радгосп-заводів  було вирішено, що б стало новим поштовхом для розвитку колись потужних підприємств, працівники яких могли б отримати свої паї, а землі не пустували та стали придатними до виробництва.

Реклама

Нарешті, на засіданні 2 жовтня, Верховна Рада України запустила процес приватизації об’єктів державного майна. Серед  цих об’єктів і Агроторгове підприємство радгосп-завод «Мукачівський», державне підприємство радгосп-завод «Ужгородський», агропромислове торгове підприємство «Бобовище», державне підприємство «Агропромислова фірма «Леанка»», радгосп «Кук».

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно