Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

На Закарпатті може з’явитися ще один пункт пропуску

На Закарпатті може з’явитися ще один пункт пропуску

Сьогодні під головуванням керівника облдержадміністрації Ігоря Бондаренка відбулося засідання круглого столу за участі керівників департаментів, управлінь ОДА, митної та прикордонної служб, місцевих органів виконавчої влади України та Румунії, на якому обговорили питання відкриття міжнародного пункту попуску «Біла Церка – Сігету Мармацієй». Присутні також були Надзвичайний і Повноважний Послом Румунії в Україні Крістіан-Леон Цуркану та консул Румунії в смт Солотвино Граціан Флорін Пирву.

ВІДЕО ДНЯ

Зазначалося, що на українсько-румунській ділянці державного кордону на території Закарпатської області діють пункти пропуску Дякове – Халмеу для автомобільного та залізничного сполучення, і Солотвино – Сігету Мармацієй для автомобільного сполучення. Однак, наявний мостовий перехід через річку Тиса має суттєві обмеження, оскільки максимально допустима вантажопідйомність автомобілів становить 3,5 тон.

Читайте також:
Ігор Бондаренко провів зустріч із Послом Румунії в Україні
Реклама

У 2013 році досягнуто спільні із префектурою повіту Марамуреш (Руміня) домовленості щодо будівництва залізобетонного мосту через ріку Тиса та відкриття нового міжнародного пункту пропуску на українсько-румунському кордні «Біла Церква – Сігету Мармацієй».

Тож, для реалізації цього проекту нині необхідно вирішити ряд важливих питань. Зокрема, погодити проект Угоди (у формі обміну нотами) між Урядом Румунії і Кабінетом Міністрів України про відкриття нового пункту пропуску для міжнародного сполучення через українсько-румунський державний кордон між населеними пунктами Біла Церква і Сігет Мармацієй. Також необхідно виготовити детальний план території та оформити право землекористування за Закарпатською митницею ДФС. Та розробити, узгодивши з румунською стороною, проект будівництва автомобільного пункту пропуску та сервісних зон.

Реклама
Читайте також:
Закарпатська митниця пояснила причину утворення величезних черг на КПП "Тиса"

«Відкриття нового пункту пропуску суттєво розвантажить два діючі переходи, дасть можливість об’єднати туристичні маршрути Карпатського регіону Польщі, Словаччини, України та Румунії, які з кожним роком стають все більш популярними, та сприятиме торгівельно-економічним, культурним та туристичним зв’язкам України і Румунії», – наголосив голова ОДА Ігор Бондаренко.

Враховуючи важливість поглиблення транскордонного співробітництва, подальшого розширення і збільшення ефективності українсько-румунських торгово-економічних, культурно-гуманітарних та туристичних зв’язків, відкриття нового пункту пропуску є перспективним. Тож, зі свого боку, пан Посол пообіцяв сприяння в організації та узгоджені угоди з боку Румунії задля найшвидшого відкриття ще одного «вікна» на українсько-румунському кордоні.

Реклама
Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно