Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

З лікарень зникнуть паперові медкарти

З лікарень зникнуть паперові медкарти

За словами координаторки напрямку eHealth від Офісу Президента України Яника Мірило, у квітні 2020 року в Україні будуть введені електронні карти пацієнтів, які дозволять позбутися звичних паперових карт. “Електронна карта пацієнта повинна запуститися вже в квітні 2020 року на вторинній ланці. Перші медкарти вже запускаються в пілотному режимі і далі масштабуються. Записи будуть робитися за поточними діагнозами. Прийшов пацієнт – ввели дані”, – повідомила чиновниця.
Крім того, з її слів, інформація пацієнта буде відображатися різним категоріям медиків в залежності від рівня доступу. Також, “пацієнт має право заборонити бачити інформацію кому-небудь, крім нього або лікаря”, – зазначила Мірило.

ВІДЕО ДНЯ
Читайте також:
Поки не сталося непоправне лихо: медики звернулися до закарпатців

“Якщо людина записалася до лікаря, то цей лікар повинен мати право доступу. Або, наприклад, людина потрапляє в швидку допомогу і не має можливості відкрити доступ до своєї картки: тоді, лікар екстреної допомоги повинен теж бачити картку. Це складний механізм, хто матиме право, але пацієнт сам має вирішувати, кому відкривати доступ до медкартки. Крім випадків, коли це стосується життя самої людини”, – підкреслила вона. Чиновниця розповіла, що крім електронної карти будуть введені електронний лікарняний та електронні рецепти на всі категорії. Також зазначається, що буде запущена взаємодія реєстрів для запобігання дублювання інформації.

Реклама

Нагадуємо, що у 2019 році в медицині відбулися суттєві зміни.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно