Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • На Закарпатті у студента виявили небезпечне інфекційне захворювання

На Закарпатті у студента виявили небезпечне інфекційне захворювання

На Закарпатті у студента виявили небезпечне інфекційне захворювання

Заступник директора департаменту охорони здоров’я Закарпатської ОДА Єлизавета Біров повідомила, що захворів іноземець, студент 5 курсу, який в 16-річному віці пропустив вакцинацію проти дифтерії.

ВІДЕО ДНЯ

17 жовтня в обласну інфекційну лікарню поступив студент 5 курсу УжНУ. При обстеженні цього пацієнта було виявлено дифтерійну паличку. Хлопець звернувся до лікаря зі скаргами на біль в горлі, підвищену температуру та загальну слабкість, – зазначила Заступник директора департаменту охорони здоров’я Закарпатської ОДА Єлизавета Біров.

За статистикою, 50 зі 1000 інфікованих помирають. Своєчасне введення сироватки може врятувати життя, при цьому все одно залишається ризик смерті. Тому найнадійнішим способом захисту від хвороби є вакцинація.

Реклама
Читайте також:
У 32 закарпатців виявили небезпечне захворювання

"Останні випадки захворювання дифтерії в Ужгороді були зафіксовані у 2010 році. Дифтерія небезпечна тим, що без негайного введення сироватки близько 50% хворих можуть померти, навіть із сироваткою залишається ризик смерті до 20%.Коли дифтерійна бактерія потрапляє у дихальну систему, вона виробляє токсин, що руйнує тканини дихальної системи. Захворювання проявляється у вигляді ангіни, коли у горлі утворюються плівки, що можуть ускладнювати дихання та ковтання. Єдиний спосіб уберегтися від дифтерії або зменшити страшні наслідки при ураженні нею – отримати щеплення. В Ужгороді їх предостатньо", – розповів директор КНП "Обласна клінічна інфекційна лікарня" Михайло Поляк.

Реклама

Зазначимо, дифтерія – гостре інфекційне захворювання. Його збудником є дифтерійна паличка. Вона передається повітряно-крапельним шляхом, однак нею можна заразитися через предмети побуту, посуд та іграшки. Вони ускладнюють дихання і ковтання. З перших секунд потрапляння в організм людини паличка починає виділяти агресивний токсин, який потрапляє в кров. Дифтерія небезпечніша за кір, адже смертність від цієї інфекції досягає 50%.

Читайте також:
12 закарпатців підчепили небезпечну хворобу. Кількість хворих може збільшитися

Під час останньої епідемії дифтерії в Україні в 1991-1998 роках захворіло близько 20 000 осіб, близько 700 з них померли. При низьких рівнях охоплення щепленнями проти дифтерії з’являється ризик виникнення великої кількості випадків цієї інфекції.

Реклама
Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно