Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 310 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 17 400+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 15 800+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 15 000+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1800+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • У Мукачівській міськраді зустрічалися із батьками школярів, аби вирішити важливе питання

У Мукачівській міськраді зустрічалися із батьками школярів, аби вирішити важливе питання

У Мукачівській міськраді зустрічалися із батьками школярів, аби вирішити важливе питання

Не займатися збором готівкових коштів на забезпечення шкіл та дитсадочків міста закликала очільниця управління освіти молоді та спорту Мукачівського міськвиконкому Катерина Кришінець-Андялошій в ході зустрічі з представниками батьківських комітетів закладів міста. Для цього в управлінні видали наказ "Про заборону обігу готівкових коштів щодо запобігання корупції у навчальних закладах міста".

ВІДЕО ДНЯ

Прийняття благодійних внесків здійснюється виключно на добровільній основі шляхом перерахування їх на реєстраційні рахунки навчальних закладів. Очільниця освіти зазначає, що коштів влада міста виділяє достатньо. Цьогоріч міський бюджет виділив на придбання для шкіл та садочків всього необхідного близько 10 млн. Вже більше 7 млн. заклади отримали. 

Читайте також:
Конфлікт у батьківському комітеті: у Мукачеві розсварилися батьки дошкільнят
Реклама

Це і меблі, господарські товари, миючі засоби, комп’ютерне обладнання, м’який інвентар, іграшки, навчальні засоби, офісне обладнання. Загалом на галузь міста цьогоріч виділяється 340 млн. гривень (кошти державного та місцевого бюджету). В тому числі більше 220 млн. виділяється на зарплату освітянам. Місто додає на галузь 120 млн. власних коштів.

"Місто намагається забезпечувати заклади освіти всім необхідним. Ми хочемо зупинити збори коштів у закладах, намагаємося налагодити комунікацію і на рівні батьківських комітетів та влади. Базові потреби закладів має забезпечувати місто. Наразі формується бюджет міста на 2020 рік, тому всі ваші пропозиції управління має узагальнити й внести пропозицію щодо фінансування", – звернувся до присутніх міський голова Андрій Балога. 

Реклама
Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно