Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • "Склалася критична ситуація на полігонах і сміттєзвалищах області", – Ігор Бондаренко провів важливу нараду

"Склалася критична ситуація на полігонах і сміттєзвалищах області", – Ігор Бондаренко провів важливу нараду

"Склалася критична ситуація на полігонах і сміттєзвалищах області", – Ігор Бондаренко провів важливу нараду

Сьогодні, 4 листопада, голова облдержадміністрації провів нараду щодо стану поводження з твердими побутовими відходами в області. Участь у нараді взяли голова обласної ради Михайло Рівіс, заступник голови ОДА Олексій Гетманенко, міський голова Ужгорода Богдан Андріїв, представники структурних підрозділів облдержадміністрації, районів та окремих населених пунктів.

ВІДЕО ДНЯ

"Як ви знаєте, на сьогодні склалася критична ситуація на полігонах і сміттєзвалищах області, позаяк існуючі місця видалення відходів в усіх населених пунктах вичерпали свої потужності, заповнені на 80-85%, а в деяких населених пунктах термін експлуатації сміттєзвалищ закінчився, – сказав, відкриваючи засідання, Ігор Бондаренко. – Утворення відходів зростає, тоді як значна частка цих відходів видаляється на полігонах і звалищах, які експлуатуються понад 20 років".

Критична ситуація відслідковується на полігоні твердих побутових відходів в Ужгороді. На цьому полігоні реалізується рекультивація території сміттєзвалища, після чого орієнтовну дію сміттєзвалища може бути продовжено до кінця року. Однак, це не вирішить проблему сміття у довгостроковій перспективі. Саме тому було створена робоча, яка мала відпрацювати це питання.

Реклама
Читайте також:
У Мукачеві придбають бульдозер для упорядкування міського сміттєзвалища

Детальну інформацію про стан справ надав перший заступник голови ОДА Іван Дуран. Він повідомив, що в області щорічно накопичується значний об’єм твердих побутових відходів, який становить 1256 тис. куб. м., або 298 тонн, а за останні роки спостерігається тенденція до його зростання.

Реклама

Для вирішення проблемних питань з ТПВ на території Ужгородського району проводилися попередні заходи із визначення потенційних земельних ділянок, а також обговорення з місцевими громадами. Визначено три потенційні ділянки для розміщення полігонів утилізації ТВП чи будівництва сміттєпереробного заводу.

Відтак відбулося предметне обговорення проблеми та можливі варіанти її вирішення у найкоротші строки. Учасники наради напрацювали конкретні дії, які слід виконати, аби зрушити проблему утилізації відходів з мертвої точки і не допустити погіршення екологічної ситуації в області.

"Усім краянам слід зрозуміти, нарешті, що, утилізація відходів – це питання безпеки не когось окремо, чи якогось населеного пункту, це питання безпеки всього Закарпаття, – сказав, підсумовуючи нараду, Ігор Бондаренко. – Тож слід негайно взятися до справи, роз’яснити людям безпечність запропонованих проектів з утилізації ТВП, розробити необхідну документацію і приступити в найкоротші терміни до справи".

Реклама

Нагадаємо, у Берегові назріває конфлікт через сміття.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно