Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Фірма екс-директора "Буковеля" Коломойського отримала 480 мільйонів на ремонт доріг у Закарпатті

Фірма екс-директора "Буковеля" Коломойського отримала 480 мільйонів на ремонт доріг у Закарпатті

Фірма екс-директора "Буковеля" Коломойського отримала 480 мільйонів на ремонт доріг у Закарпатті

Служба автомобільних доріг в Закарпатській області 11 листопада за результатами тендеру замовила ТОВ "ПБС" поточний середній ремонт автодороги державного значення Н-09 Мукачево – Рахів – Богородчани – Івано-Франківськ – Рогатин – Бібрка – Львів за 482,9 млн грн. 

ВІДЕО ДНЯ

Згідно з умовами договору, до кінця 2020 року трасу відремонтують на ділянках км 162 + 000 - км 167 + 700, км 179 + 100 - км 190 + 020, км 190 + 442 - км 200 + 792, км 201 + 102 - км 209+ 020 загальною протяжністю 35 км.

Як і на виграному "ПБС" аналогічному тендері по цій трасі в серпні, підсумкова відомість ресурсів і кошторис не опубліковані, що не дозволяє порівняти ціни матеріалів і устаткування з ринковими.

Реклама

Гарантійний термін на будівлі і споруди експлуатаційної та автотранспортної служб становить 12 років, на підставу дорожнього одягу – 10 років, на цементобетонні покриття – 8 років, на водопропускні труби та регуляційні споруди – 6 років, на дорожню огорожу і розмітку полімерною стрічкою – 5 років, на розмітку пластиком – 3 роки, на дорожні знаки і напрямні стовпчики – 2 роки, на розмітку фарбою – півроку.

Читайте також:
На ремонт автошляхів в Україні витрачається вдвічі більше грошей, ніж у Словаччині
Реклама

ТОВ "Ростдорстрой", ТОВ "Ніколаевбудцентр" і ТОВ "Мего Лтд" не допустили до аукціону без пояснення причин. Однак в "Мего Лтд" дізналися, що їх пропозицію відхилили через відсутність відомостей обсягів робіт і окремого стовпця в довідці про матеріально-технічній базі із зазначенням того, про що йдеться – технічний засіб чи обладнання.

Фірма поскаржилася в АМКУ, заявивши, що відомості обсягів робіт були в файлах до технічним завданням, а вимога з технічного засобу або обладнання було прописана незрозуміло. Також "Мего Лтд" скаржилася на допуск ТОВ "ДСУ-77", але згодом відкликала скаргу.

Як повідомлялося, у вересні 2018 року Служба безпеки України провела обшуки на території курорту "Буковель" та в офісах дорожньої компанії "ПБС" в Івано-Франківську у справі про заволодіння бюджетними коштами, виділеними на будівництво доріг, шляхом укладення договорів за завищеними цінами, а також з використанням неякісних будівельних матеріалів.

Реклама

Нагадаємо, аби об’єднати курорти трьох областей, планують збудувати шосе "Мале карпатське кільце".

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно