Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Закарпатські рятувальники готуються до гірськолижного сезону

Закарпатські рятувальники готуються до гірськолижного сезону

Закарпатські рятувальники готуються до гірськолижного сезону
ВІДЕО ДНЯ

Попереду на Карпати чекає гірськолижний сезон. Про те, аби відпочинок на високогір’ї був не лише комфортним, а й безпечним, дбають рятувальники гірської пошуково-рятувальної частини Аварійно-рятувального загону спеціального призначення Управління ДСНС України у Закарпатській області.

Отож головні сили гірських рятувальників, передусім, скеровані на заходи, що сприяють підвищенню рівня безпеки туристів під час відпочинку в горах. А для постійного вдосконалення своїх професійних навичок надзвичайники проводять  планові учбово-тренувальні збори. Сьогодні, 20 листопада, такі тренування провела Рахівська гірська пошуково-рятувальна група, куди входять рятувальники м. Рахів, смт. Ясіня, с. Лазещина та Кваси.

Реклама
Читайте також:
Гірськолижні курорти України: проживання, як дістатись, карта схилів

У ході навчань, які проходили на одному із крісельних витягів гірськолижного комплексу "Драгобрат", відпрацьовувалися: евакуація потерпілих з крісельного витягу при його аварійній зупинці; визначення місцезнаходження на карті та місцевості, пошук потерпілих та надання допомоги постраждалим під час аварійної зупинки крісельного витягу, поглиблення навичок при використанні засобів супутникової навігації (GPS-навігаторів).

Реклама

Основна ідея таких тренувань – передача навичок досвідчених рятувальників молодшим колегам; закріплення практичного досвіду роботи рятувальників при проведенні пошуково-, та аварійно-рятувальних операцій на випадок виникнення екстремальних ситуацій в гірській місцевості краю. Під час таких навчань підвищується рівень боєготовності гірських рятувальників, виховується згуртованість, відповідальність та взаємодопомога серед особового складу гірської пошуково-рятувальної частини, що також є одним з головних чинників під час рятування людських життів у горах.

Читайте також:
Зимові Карпати: найкращі фото з Instagram

Аналогічні тренування, як запевняють в У ДСНС України в Закарпатській області, згодом будуть проведені на горі Красія Великоберезнянського району (Ужгородська група) та на гірських схилах Міжгірського району (Воловецька група).

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно