Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

В Україні призупинили виплати лікарняних та декретних

В Україні призупинили виплати лікарняних та декретних

Фонд соціального страхування України (ФССУ) призупинив перерахунок коштів для виплати лікарняних і допомоги по вагітності та пологах застрахованим особам.

ВІДЕО ДНЯ

Про це ФССУ повідомляє на своєму сайті.

«20 листопада 2019 року Фондом соціального страхування України вимушено призупинено перерахування коштів для виплати матеріального забезпечення застрахованим особам. Фінансування тимчасово не здійснюється у зв’язку із закінченням кошторисних призначень за зазначеним напрямом, що затверджені бюджетом Фонду», – йдеться в повідомленні.

Реклама
Читайте також:
В Україні почали по-новому нараховувати лікарняні

У пресслужбі наголосили, що видатки на матеріальне забезпечення були вичерпані 19 листопада. ФССУ має кошти для продовження виплат, проте з 20 листопада до внесення змін до річного бюджету він не має права їх перераховувати.

Реклама

«Станом на сьогодні загальна сума за заявами-розрахунками, наданими до фінансування у 2019 році з урахування заборгованості на початок року, становить 13,573 млрд грн, що перевищує кошторисні призначення на рік за відповідною статтею видатків на 1,038 млрд грн», – додали у фонді.

У ФССУ звинуватили в припиненні виплат бюрократію.

«Ситуація неприпустима, фактично виплати зупинено через бюрократичні причини. [...] Бюджет Фонду на поточний рік подавався на затвердження Кабміну колишнім керівництвом Міністерства соціальної політики і був штучно занижений по видатках. Кошти на лікарняні і декретні було закладено на рівні 2018 року, без врахування зростання середньої заробітної плати. Разом зі зниженням у попередні періоди загалом на 5,1% частки ЄСВ, яка спрямовується до бюджету Фонду, це призвело до затримок із виплатою матеріального забезпечення та на сьогодні до вимушеної повної зупинки виплат за цим напрямом», – наголосили у фонді.

Реклама

Раніше повідомлялось, що в Україні перевірять отримувачів соціальної допомоги.

 

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно