Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Власник готелю «Континент» Райчинець затягує справу, аби не повертати борги державі

Власник готелю «Континент» Райчинець затягує справу, аби не повертати борги державі

Власник готелю «Континент» Райчинець затягує справу, аби не повертати борги державі

Закарпатський підприємець Федір Райчинець, який шахрайським способом заволодів готельним комплексом «Континент», уникає повернення кредиту державному «Укргазбанку» та всяко затягує судовий процес за позовом фінустанови. Це стало відомо з коментаря банку.

ВІДЕО ДНЯ

«Особливо цинічним тут виглядає те, що у зоні ризику не лише державний банк – нам на жаль, інколи доводиться мати справу з недобросовісними позичальниками, але й люди, які відпочивають у готелі горе-підприємця і які просто не в курсі цієї ситуації. Туристи, які вирішать зупинитися в комплексі ризикують у будь-який час бути виселеними, а сам готель зачиненим – про відшкодування коштів гостям мова навіть не піде», – зазначив  директор департаменту врегулювання боргових зобов’язань «Укргазбанку» Олександр Калініченко.

Читайте також:
Хлопці в масках увірвались у банк: камери відеоспостереження зафіксували інцидент
Реклама

Йдеться про готельний комплекс «Континент» на курорті Поляна, який спершу належав братові підприємця Анатолію Райчинцю, майнові права на який були передані «Укргазбанку». Влітку 2019 року ухвалою колегії суддів Касаційного адміністративного суду вирішено передати справу на розгляд Великої Палати Верховного Суду. Та справу досі не розглянуто, а сам Райчинець затягує судовий процес через подання заяв та клопотань про його відкладення. Тим часом сума збитків перед державним банком наразі перевищує 1 млн дол. США. 

Нагадаємо, що готель «Континент» та земельна ділянка перейшли у власність державного «Укргазбанку» у 2016 році відповідно договору-іпотеки, коли закарпатський підприємець Федір Райчинець вже 5 років не виплачував свій борг. Однак, справа несподівано змінила хід – екс-власник через місцеві суди скасував реєстрацію права власності держбанку на готельний комплекс. Федір Райчинець шахрайським способом вивів його з-під власності державного «Укргазбанку». 

Реклама
Власник готелю «Континент» Райчинець затягує справу, аби не повертати борги державі – 01

Закарпатський бізнесмен через приватного нотаріуса Ужгородського міського нотаріального округу Кішкіна Д.В.– перереєстрував право власності на готельний комплекс та земельну ділянку на інших осіб – Шевчук Дмитра Олександровича та Сабадош Юрія Олександровича, які згодом передали майно в іпотеку фізичній особі – Воробканич Еріки Іванівни). Після цих угод готельний комплекс зрештою потрапив в управління туристичного оператора «Сіон Тур», який керує кількома комплексами відпочинку в регіоні. Подібні дії реєстраційної служби є незаконними, тому за заявою представників державного банку було відкрите кримінальне провадження, вчинене групою осіб.

Пікантності цій історії додає те, що батько братів-шахраїв Райчинців є старшим єпископом Союзу вільних церков християн євангельської віри України. А брат, Анатолій Райчинець, який спершу і був власником іпотеки, є заступником генерального секретаря Українського Біблійного Товариства, що абсолютно не завадило йому проводити оборудки з іпотечним майном банку.

Реклама

Банком вживаються заходи щодо поновлення первинних записів про іпотеку та обтяження іпотекою за банком шляхом звернення з відповідною заявою до трьох реєстраторів. Зокрема, до державного реєстратора речових прав на нерухоме майно Свалявської районної державної адміністрації, приватного нотаріуса Ужгородського міського нотаріального округу Кішкіна Д., що незаконним способом вилучив іпотеку Банку з реєстру та приватного нотаріуса Київського міського нотаріального округу Прокудіної Л., яка реєструвала право власності Банку на іпотечне майно. 

«Укргазбанк» намагається досягти справедливості і повернути державні кошти, а тому вже готується до розгляду скарги у Верховному Суді України. В банку впевнені, що така очевидна істина, як шахрайство з метою уникнення виплат заборгованості перед державним банком та отримання прибутків з туристів, яких не повідомили про конфлікт, має бути встановлена судом. 

«Ми все ще чекаємо на правосуддя, оскільки діємо на захист нашого основного акціонера – держави. І розраховуємо на справедливе рішення з відновлення прав власності банку на це майно, бо такі дії є неприпустимими у правовій державі», – додав Олександр Калініченко.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно