Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Депутати внесли зміни в правила дорожнього руху: що нового

Депутати внесли зміни в правила дорожнього руху: що нового

ПДР в Україні змінилися. Справа в тому, що Верховна Рада прийняла законопроєкт, який регулює переміщення людей на інвалідних візках. За законопроєкт 0963 від 29 серпня 2019 року проголосували 350 народних депутатів.

ВІДЕО ДНЯ

Проект закону "Про внесення змін до закону України "Про дорожній рух" щодо організації дорожнього руху для осіб, які рухаються в кріслах колісних" повинен захистити права людей з інвалідністю.

Читайте також:
За що штрафують водіїв євроблях, – поліція
Реклама

Новий закон передбачає, що люди, які пересуваються в інвалідних візках, повинні здійснювати рух по тротуарах, пішохідних або велодоріжках зі швидкістю пішохода. При цьому їм необхідно виконувати всі вимоги, які є і до пішоходів.

Люди в інвалідних візках повинні здійснювати рух по краю проїзної частини дороги. Важливо, щоб вони їхали в напрямку машин по правій крайній смузі.

Реклама

Людям на візках дозволяється повертати наліво і розвертатися на дорогах, на яких є лише одна смуга для руху в кожному напрямку. При цьому на дорозі не повинно бути трамвайних колій посередині. Під час руху на дорогах люди в інвалідних візках повинні виконувати вимоги, які стосуються велосипедистів.

Крім того, люди, які пересуваються в інвалідних візках повинні використовувати справні крісла. Їм заборонено переводити вантажі, які не заважають керувати візком. Закон також забороняє буксирувати причепи і перевозити пасажирів.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно