Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

У Мукачеві відбулась історична подія

У Мукачеві відбулась історична подія

Десятки єпископів, сотні священнослужителів з багатьох країн світу, зокрема Польщі, Угорщини, Румунії, Словаччини, а також представники з Ватикану зібрались учора, 10 грудня, у римо-католицькому соборі святого Мартина на історичній події для нашого краю – урочистій Месі з освячення єпископа-помічника Мукачівської дієцезії РКЦ.

ВІДЕО ДНЯ

У Мукачеві подібне відбувається вперше, тому побачити значущу подію на власні очі зібралось сотні містян, а також представники всіх релігій. У кафедральному соборі архиєпископ, ватиканський дипломат Клаудіо Ґуджеротті зачитав буллу Папи Франциска, якою повідомлялося, що Святіший Отець прийняв та розглянув прохання єпископа Антала Майнека про призначення єпископа-помічника для Мукачівської дієцезії. Ним став о. Микола-Петро Лучок.

Читайте також:
Про закарпатського священномученика зняли фільм
Реклама

Єпископ Микола-Петро Лучок народився 26 березня 1974 року в Мукачеві. В 1994 році вступив до Ордену Братів Проповідників, в якому 2000 року склав довічні обіти. Богословську освіту здобував у домініканській філософсько-богословській колегії в Кракові. Новий єпископ-помічник Мукачівської дієцезії в Україні написав 2 книги та володіє 6 мовами: українською, угорською, словацькою, російською, польською та англійською. Докладніше – у сюжеті "М-студіо".

Реклама

Нагадаємо, у сім’ю закарпатського священика прийшла біда. Він потребує допомоги.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно