Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

В Ірані розбився український літак: загинули всі пасажири

В Ірані розбився український літак: загинули всі пасажири

Літак Boeing 737 Міжнародних авіаліній України МАУ, який прямував до Києва, розбився в Ірані поблизу Тегерану. Загинули усі 177 осіб, що перебували на борту. Попередня причина аварії – технічна несправність двигуна. Версія теракту чи ракетної атаки як причини катастрофи літака виключається, про це повідомляє посольство України в Республіці Іран. Посольство також повідомляє, що на борту Boeing 737 було дев’ять членів екіпажу з України. ЗМІ повідомляють, що ще двоє українців були пасажирами. Загалом на борту перебували 177 осіб.

ВІДЕО ДНЯ
Читайте також:
Сьогодні – річниця жахливої трагедії, яка забрала життя закарпатських заробітчан

За попередньою інформацією, літак розбився в наслідок аварії двигуна через технічні причини. Наразі версія теракту чи ракетної атаки виключається, – інформують у посольстві. На місці падіння знайшли чорну скриньку. Вона також попередньо підтверджує, що авіакатастрофа сталася через несправність двигуна. Інформація про кількість пасажирів Boeing 737, а також українців та членів екіпажу перевіряється. Про це повідомив начальник відділу кризового менеджменту МЗС України Максим Коваленко під час брифінгу.

Реклама

"Ми хочемо бути максимально об’єктивними, тому поки що інформації нема, але додатково сьогодні (8 січня) повідомимо", – наголосив він. Коваленко також додав, що у МЗС немає інформації про те, що український літак могли збити ракетами. Версію про технічні проблеми з двигуном в українському відомстві також наразі не підтверджують. Це одна з можливих версій, яку попередньо, напевно, озвучили місцеві служби. Знову ж таки – причини можуть бути абсолютно різні, – наголосив він. Українські консул та посол працюють з рятувально-пошуковими службами. Причину озвучать після рішення спеціально створеної комісії.

Читайте також:
На українсько-словацькому кордоні сталася страшна трагедія
Реклама

Український літак розбився в Ірані: основне

  • Boeing 737 авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України" рейсу PS 752 Тегеран – Київ розбився зранку 8 січня незабаром після вильоту з аеропорту Імама Хомейні в Тегерані. Літак впав одразу після зльоту.
  • За попередніми даними, на борту перебувало 168 пасажирів і 9 членів екіпажу. Всі вони загинули.
  • Глава Тегеранського центру невідкладної допомоги заявив, що тіла загиблих буде важко опізнати через високий ступінь пошкоджень. Зараз рятувальники збирають тіла людей на території близько двох гектарів, щоб передати їх судмедекспертам. 
  • Президент України відреагував на авіакатастрофу – висловив співчуття рідним та близьким загиблих. Глава держави терміново перервав поїздку в Оман і повертається до Києва.
  • При Раді національної безпеки і оборони України за дорученням президента Володимира Зеленського створили оперативний штаб у зв’язку з авіакатастрофою літака МАУ в Ірані.
  • У Департаменті консульської служби МЗС України створено оперативну кризову групу, телефон гарячої лінії – 238 17 77.

Нагадаємо, що у Словаччині зіткнулися легковики, мікроавтобуси і автобус. Серед постраждалих і українці.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно