Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Олексій Фазекош на міжнародному Форумі в Римі розповість про співробітництво в сфері права

Олексій Фазекош на міжнародному Форумі в Римі розповість про співробітництво в сфері права

Олексій Фазекош на міжнародному Форумі в Римі розповість про співробітництво в сфері права

16 січня 2020 року в Мукачеві відбулась протокольна зустріч голови Ради адвокатів Закарпатської області, голови правління Асоціації захисту прав правників України Олексія Фазекоша та доктора Мауріціо Лорі з Ради ордена дипломованих правників та бухгалтерів Риму. Захід було приурочено поглибленню міжнародних відносин в сфері розвитку правозахисних організацій Європи.

ВІДЕО ДНЯ
Олексій Фазекош на міжнародному Форумі в Римі розповість про співробітництво в сфері права – 01

Доктор Лорі вже не перший раз відвідує Закарпаття. Й кожного разу зв’язки між правниками України та Італії стають все міцнішими та яскравішими.

Реклама
Читайте також:
Олексій Фазекош розповів про Асоціацію захисту прав правників

Зокрема, як стало відомо, участь Мауріціо Лорі в якості делегата на Першому Об’єднавчому форумі правників, підприємців, науковців та медіа, який відбувся в Мукачево в грудні 2019 року, надало останньому значних репутаційних впливів і у себе на Батьківщині. Що, врешті-решт, і дозволило Мауріціо стати членом Муніципального парламенту Риму. Олексій Фазекош привітав італійського колегу із значним досягненням в його житті, І зазначив, що і в Раді адвокатів Закарпаття, і в Асоціації захисту прав правників України завжди раді співпраці з правниками такого високого рівня.

Реклама
Олексій Фазекош на міжнародному Форумі в Римі розповість про співробітництво в сфері права – 02

Крім того, аналізуючи поточний політичний стан справ в обох наших країнах, О.Фазекош підкреслив надзвичайну високу роль і важливість участі правників (юристів) в суспільному та громадському просторі України та Італії: «Україна наразі планує свій розвиток у відповідності до європейських цінностей, демократії та принципів верховенства права. Водночас, і в парламенті, і на рівні органів місцевого самоврядування все ще критично низькою є присутність фахових юристів, які розуміють глибинні механізми тих чи інших подій, здатні відстоювати правові інструменти вирішення проблемних питань. Вітаючи доктора Лорі з обранням до Римського парламенту, водночас зазначу, що я також прийняв для себе важливе рішення балотуватись до органів місцевого самоврядування на найближчих місцевих виборах, оскільки не тільки є очільником Закарпатського осередку політичної партії «Соціалісти», але й є заступником голови цієї партії».

Читайте також:
Олексія Фазекоша обрано заступником голови партії "Соціалісти"
Реклама

Під час перемовин з італійською делегацією, Олексій Фазекош жартома зазначив, що вже оскільки Форум в Мукачево допоміг пану Лорі стати місцевим депутатом у себе в Римі, то, вочевидь, і в Мукачево можуть розраховувати на зворотну послугу. Але співрозмовники сприйняли ці слова з усією серйозністю, і запевнили Олексія Фазекоша, що вони в обов’язковому порядку нададуть усю можливу (в рамках діючого законодавства) допомогу під час його виборчих перегонів. Конкретні механізми та шляхи співпраці будуть обговорені під час Форуму з міжнародного права, який відбудеться в Римі на початку весни, куди, звичайно, була запрошена й українська делегація на чолі з О.Фазекошем.

Олексій Фазекош на міжнародному Форумі в Римі розповість про співробітництво в сфері права – 03

Цього ж дня, відразу після отримання офіційного запрошення на Форум до Італії, Олексієм Фазекошем була сформована українська делегація. До її складу увійшли: керівник Секретаріату Асоціації захисту прав правників України Дарія Біловар та заступник Голови Мукачівської міськрайонної спілки підприємців Ігор Капітан.

Українська делегація не тільки матиме можливість взяти участь у Форумі, де Олексій Фазекош розповість про розвиток правозахисних організацій в Україні, але й відвідає Муніципальний парламент Риму, де матиме можливість висловитись під час сесії, на якій розглядатиметься питання про стан зв’язків між правозахисними громадськими асоціаціями України та Італії, обговорюватиметься загальний розвиток суспільних інструментів задля поширення серед населення взаєморозуміння на основах принципів права та демократичних цінностях.

Олексій Фазекош на міжнародному Форумі в Римі розповість про співробітництво в сфері права – 04

Мауріціо Лорі запевнив українських колег, що такий склад делегації можна вважати погодженим, і всі витрати на перебування в Римі візьме на себе приймаюча сторона, з огляду на повагу і особисто до Олексія Фазекоша, і до організацій, які він представляє.

На завершення зустрічі, сторони домовились про подальші кроки у напрямі міжнародної співпраці на рівні правозахисних організацій.

Реклама
Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно